Окупанти придумали, як вирішити проблему з водою в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти придумали, як вирішити проблему з водою в Криму

Окупанти придумали, як вирішити проблему з водою в Криму
Джерело:  online.ua

Кримські гідрологи придумали, як вирішити проблему з водою в окупованому Криму. Вони пропонують осушити русла річок, а воду перенаправити по трубах в степ, запобігши її стоку в Чорне море, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Йдеться про річки Бельбек, Кача, Альма, Західний Булганак та Салгир. Окупанти вважають, що зараз ці річки течуть в нікуди, але їх можна перенаправити в Міжгорне водосховище, яке наповнюється за рахунок Дніпра, і через Сакський канал передати в основну гілку Північно-Кримського каналу. Таким чином, на думку окупантів, можна забезпечити міста Армянськ, Джанкой, Феодосію і Керч водою.

Для реалізації цих планів гідрологи підрахували, що потрібно укласти близько 200 кілометрів труб, але вони сумніваються, що вся прісноводна вода буде "спіймана".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що екс-глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, аудитор НАБУ Павло Жебрівський заявив, що Кремль блокуванням Азовського моря хоче натиснути на Україну для того, щоб отримати водопостачання в окупований Крим, де триває сильна посуха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?