Окупанти розграбували та знищили новітню лабораторію на ЧАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти розграбували та знищили новітню лабораторію на ЧАЕС

Окупанти розграбували та знищили новітню лабораторію на ЧАЕС
Джерело:  online.ua

Представники Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" повідомили, що російська окупаційна армія розграбувала та знищила на території ЧАЕС передову центральну аналітичну лабораторію вартістю понад 6 млн євро.

Джерело: пресслужба підприємства "Чорнобильска АЕС"

Окупанти знищили новітню лабораторію на території ЧАЕС 

Зазначається, що лабораторія це унікальний комплекс з потужними аналітичними можливостями та змогою надавати послуги на будь-якому етапі поводження з радіоактивними відходами, від кондиціонування до поховання, а також на стадії досліджень і розробки технологій.

На базі лабораторії знаходились високоактивні проби та зразки радіонуклідів, які сьогодні знаходяться в руках ворога, чим сподіваємось він нашкодить собі, а не цивілізованому світу, - зазначають у пресслужбі держпідприємства.

Центральна аналітична лабораторія в Чорнобилі була модернізована в рамках співпраці європейських та українських фахівців у сфері ядерної безпеки - це майже 100 одиниць сучасного вартісного аналітичного обладнання, аналогів якого немає в Європі.

При цьому, за словами очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, окупанти у Лисичанську нанесли удар по нафтопереробному заводу, який належить російській компанії "Роснефть", після чого на заводі спалахнула масштабна пожежа.

В результаті обстрілу російськими окупантами Лисичанського НПЗ утворилася пожежа, яку гасять працівники ДСНС. Лисичанський НПЗ належить Російській державній компанії "Роснефть" через кіпрського посередника Rosneft SH Investments Limited. Завод здатний щорічно переробляти 16 млн тонн нафти. Підприємство не працює з 2012 року.

Ситуація стабільно важка. Обстріли по всій території, контрольованій Україною - від Кремінної до Попасної. Російська армія зосередила обстріли на Рубіжному, Серверодонецьку та Попасній з метою прориву між Кремінною та Рубіжним, - повідомив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?