Окупанти розійшлися в Криму, затримані десятки людей: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Окупанти розійшлися в Криму, затримані десятки людей: з'явилися фото і відео

Окупанти розійшлися в Криму, затримані десятки людей: з'явилися фото і відео

У вівторок, 21 лютого, в окупованому Криму силовики затримали близько 20 кримських татар, які протестували проти незаконних обшуків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook адвоката Еміля Курбедінова.
"Прогнози про посилення репресій щодо громадських активістів підтверджуються з кожним днем! Сьогодні нараховані затримані вже в кількості 20 осіб в т.ч і ті хто постійно висвітлював обшуки!" - написав він.
Адвокат додав, що затримані, за попередньою інформацією, Осман Арифм, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Ізетов Різа, Меджіт, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Муртазаев, Аблякім, Енвер, Кемал. Список уточнюється.

Читайте також: За тримання кримських татар: РосЗМІ крупно зганьбилися з липовими фото
При цьому глава Центрвиборчкому Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедлі в Facebook повідомив, що вранці озброєні силовики в масках захопили і відвезли в невідомому напрямку людей, що стояли біля будинку Марлена Мустафаєва в Кам'янці (Сімферополь), де проводиться обшук. Вулиці навколо оточені.
У свою чергу журналіст Антон Наумлюк заявив, що перед тим, як затримати кримських татар, співробітники поліції по мегафону оголосили, що учасники зібрання порушують законодавство про проведення масових заходів. За його словами, Мустафаєва затримали по дорозі на роботу і відвезли в "центр протидії екстремізму". Вдома залишилися дружина, мати Марлена і маленька дитина 4 місяців.



Як повідомляв ONLINE.UA, 26 січня ФСБ провели обшуки в будинку кримського татарина Сейрана Салієва, мати якого є учасницею кримськотатарського національного руху. Також був затриманий адвокат кримських татар Еміль Курбедінов.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?