Окупанти шокували новим рішенням по Криму: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти шокували новим рішенням по Криму: що відомо

Окупанти шокували новим рішенням по Криму: що відомо
Джерело:  online.ua

Окупанти Криму працюють над тим, щоб запустити з українського півострова авіарейси і потяги за кордон. Міжнародні рейси хочуть запустити з аеропорту окупованого Сімферополя, а залізничне сполучення організувати по незаконному Кримському мосту. Шокуючі плани окупантів оголосив російським ЗМІ так званий "глава кримського уряду" Юрій Гоцанюк, передає ONLINE.UA.

"Інфраструктура аеропорту Сімферополь дозволяє обслуговувати міжнародні рейси, і наша повітряна гавань готова забезпечити максимально комфортні умови для авіакомпаній, які бажають організувати польоти як у ближнє, так і далеке зарубіжжя. У перспективі є ідеї щодо налагодження міжнародного залізничного сполучення", - заявив представник окупаційної "влади" Криму.

Гоцанюк також заявив, що окупанти мають намір розширити географію внутрішніх рейсів і напрямів з окупованого Криму і забезпечити доступність перельотів. За його словами, аеропорт Сімферополя стабільно обслуговує понад 5 млн осіб, які незаконно відвідують український півострів в обхід України. Тільки в 2019 році, за словами окупанта, аеропорт прийняв і відправив більше 38 тисячі регулярних пасажирських рейсів.

Нагадаємо, в грудні 2019 року окупанти відкрили залізницю на Кримському мосту при особистій участі президента РФ Володимира Путіна. Перший потяг на окуповану українську територію через Керченську протоку був запущений з Санкт-Петербурга. Українська прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за запуск російських поїздів на український півострів і незаконне переправлення осіб через державний кордон України. У Росії це рішення назвали "нікчемним жестом", за яким не послідує ніяких наслідків. При цьому сам Путін, коментуючи протест України в зв'язку з його незаконними діями, зухвало заявив, що відчув захват і задоволення від того, що Москві вдалося побудувати Кримський міст і залізницю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти українського Криму хочуть запустити з півострова пряме залізничне сполучення з Білоруссю. Також окупанти виступають за запуск прямих авіарейсів до Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?