Окупанти в Криму зробили гучне визнання щодо важкої зими
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти в Криму зробили гучне визнання щодо важкої зими

Окупанти в Криму зробили гучне визнання щодо важкої зими
Джерело:  online.ua

У Росії визнали, що діючий потужності дизель-генераторних установок в окупованому Криму може не вистачити для повного забезпечення Криму електроенергією в період пікових навантажень; як відомо, пікові навантаження на енергосистеми припадають на період холодів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


Як заявив голова правління "Системного оператора" (диспетчер Єдиної енергосистеми Росії) Борис Аюєв на нараді з підготовки до проходження зимового періоду 2016-2017 років, в аварійних ситуаціях можуть бути задіяні додаткові джерела живлення.


Раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак на тій же нараді заявив, що проходження осінньо-зимового періоду в анексованому Криму має бути на особливому контролі; дизель-генераторні установки повинні бути готові до роботи, інакше будуть прийматися кадрові рішення.


"Розрахункова величина максимуму споживання - 1360 МВт. У нас на поточний момент споживання вже досягало 1200 МВт. Недобрали до розрахункової величини всього 160 МВт. За наявності споживання 1260 МВт у нас є споживання, яке не забезпечується централізованим електропостачанням, в обсязі 66 МВт. При більшому - більше", - сказав Аюєв, кажучи про енергопостачання окупованого українського півострова.


Читайте також:  Спецслужби Путіна в Криму зловили "українського шпигуна": мережа кипить


За його словами, в Криму є 383 дизель-генераторні установки потужністю 144 МВт, проте під час тренування в кінці жовтня з'ясувалося, що 134 установки відсутні або непрацездатні.


"Таким чином, ми не маємо поки на поточний момент можливості організувати децентралізоване енергопостачання, яке могло бути значно корисно", - сказав Аюєв.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про те, що рівень туризму в окупованому Криму зараз нижчий, ніж було при СРСР, тим самим визнавши значні проблеми на анексованому півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?