Окупанти в "ЛДНР" почали вакцинацію російським препаратом "Спутник V"
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти в "ЛДНР" почали вакцинацію російським препаратом "Спутник V"

Окупанти в "ЛДНР" почали вакцинацію російським препаратом "Спутник V"
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим, який контролює окремі райони Донеччини та Луганщини, оголосив про початок масової імунізації населення російським препаратом “Спутник V”. Наразі лише окремі держави зареєстрували цю вакцину, а деякі відкрито відмовилися через її неперевіреність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За оголошенням керівництва терористичного угрупування “ДНР”, перші щеплення зроблені у понеділок, 1 лютого.

“Сьогодні о 15:00 за московським часом в Донецьку почалася вакцинація від вірусу COVID-19 російською вакциною “Спутник V”. Всього в Донецьку здійснюється вакцинування в 17 пунктах”, - наголосили в окупаційному режимі.

Водночас із цим вакцинацію підтвердили ватажки та колаборанти “ЛНР”. В цілому на всіх окупованих територіях вакцинація буцімто добровільна та безкоштовна, однак перевірити ці дані майже неможливо.

Повідомляється, що препарат надійшов в ОРДЛО напередодні, 30 січня.

Окрім так званих “ЛДНР” російську вакцину “Спутник V” станом на початок лютого зареєстрували також у Вірменії та Аргентині, а попередній дозвіл на використання серед європейських країн ухвалила виключно Угорщина.

Уряд Бразилії взимку також обговорював ймовірне використання “Спутника V”, однак все ж таки відмовився від нього на користь китайського препарату від Sinovac.

Українська влада відкрито відмовилася закуповувати й реєструвати російську антикоронавірусну вакцину на території держави. Відповідні заяви лунали упродовж останніх тижнів на декількох рівня. Наприклад, про недоречність використання такого препарату говорили у Міністерстві охорони здоров’я, а от Міністерство закордонних справ відзначилося твердженням про вакцину як гібридну зброю Кремля.

Як повідомляє ONLINE.UA, карантин в Україні офіційно продовжили до 28 лютого 2021 року, а після січневого локдауна по в країні діють обмеження помаранчевої зони. 1 лютого на тлі значного зниження приросту нових хворих на коронавірус влада України почала обговорювати можливість ослаблення і повернення до адаптивного карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?