Окупанти відмовились від масштабного наступу на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти відмовились від масштабного наступу на Донбасі

Окупанти відмовились від масштабного наступу на Донбасі
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни із посиланням на офіційні джерела в США, окупаційна кремлівська армія почала діяти в масштабах до однієї роти замість цілих БТГ під час наступу на Донбасі.

Джерело: ISW

Окупанти провалили масштабний наступ на Донбасі 

Один з представників Міноборони США повідомив аналітикам з ISW, що окупаційна армія й досі переживає проблеми із координацією власних дій, у координації зв'язку між командирами та синхронізації артилерійського вогню за підтримки наземних атак.

Армія РФ безуспішно намагалась відновити наступ в районі Ізюму на Харківщині та не змогла просунутись у напрямку Слов'янська та Лиманського.

Росіяни активізували зусилля з просування на північ і захід від Попасної в рамках підготовки до битви за Сєвєродонецьк. Російські сили також безуспішно намагалися прорвати українську оборону на захід та схід від Авдіївки та вели потужний обстріл у цьому районі.

Протягом минулої доби ворог неодноразово обстрілював населений пункт Велика Костромка на межі Дніпропетровської і Херсонської областей. У кількох будинках вибиті шибки. Загиблих та постраждалих немає.

Вночі було зафіксовано кілька обстрілів Харкова. На околиці міста через ворожий обстріл спалахнули гаражі.

В результаті обстрілу напередодні населенного пункту Дергачі один з ворожих снарядів влучив у приватний будинок.

У с. Мала Данилівка від удару снаряду окупантів загорівся гараж та авто. А близько п’ятої ранку горіли кілька гаражів Харківської державної зооветеринарної академії. За попередніми даними, постраждалих немає.

Через обстріли Сєвєродонецька за добу у місті загинуло 12 людей, ще один – у Гірській громаді.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

В Лисичанську обстрілами пошкоджено 12 будинків, в Новодружеську – 14, в Привіллі – 17, у с. Нирковому вигоріли п’ять житлових господарств поспіль. У Золотому – шість, у Врубівці – три, ще три – у Рубіжному. Інші деталі щодо руйнувань та наслідків з’ясовуються.

На Донетчині під обстрілами ворожої артилерії, авіації та РСЗВ перебували 12 населених пунктів.

Місто Бахмут протягом минулої доби чотири рази зазнавало авіаційних ракетних обстрілів. Значні руйнування цивільної інфраструктури.

За добу по області 5 загиблих, 6 поранених цивільних.

Вже зранку – обстріли Авдіївки, Торецька, Єлизаветівки .  Пошкоджені приватні будинки та цивільна інфраструктура, зокрема, школа.

Увечорі 19 травня та зранку 20 травня окупанти обстрілювали населені пункти Широківської громади на Миколаївщині. Пошкоджені житлові будинки, потерпілих немає.

Вдень були обстріли у Березнегуватській громаді. За попередньою інформацією пошкоджень і потерпілих немає.

У Миколаєві протягом доби відносно тихо.

На Херсонщині російські військові продовжують обстріл окупованих населених пунктів та позицій ЗСУ у сусідніх регіонах, використовують заборонену зброю.

На лінії вогню залишаються Високопільська, Великоолександрівська, Станіславська, Калинівська, Чорнобаївська та Нововоронцовська громади. Практично у всіх населених пунктах цих ТГ живуть окупанти, з кожним днем ситуація загострюється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?