Окупанти відзначилися черговою скандальною заявою про Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти відзначилися черговою скандальною заявою про Крим

Окупанти відзначилися черговою скандальною заявою про Крим
Джерело:  online.ua

Окупанти обурилися заявою президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про невизнання українського Криму "російським". Вони заявили, що їм ні холодно, ні жарко від позиції турецького лідера. З зухвалою заявою на адресу Ердогана виступив так званий "перший віце-спікер" парламенту окупантів в анексованому Криму Юхим Фікс, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"У нас своє право є, і від того, що Ердоган нас визнає чи ні, нам ні холодно, ні жарко. Ми працюємо і живемо в складі Російської Федерації", - заявив представник окупаційної влади.

Фікс вважає, що Ердоган, відмовляючись визнавати Крим частиною Росії, відстоює інтереси своєї держави. Однак, за його словами, жителів півострова це не стосується - півострів продовжує розвиватися, незважаючи на санкції і небажання ряду країн визнавати "законність" переходу Криму під юрисдикцію Росії.

Нагадаємо, сьогодні, 3 лютого, в Києві проходять переговори президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і українським лідером Володимиром Зеленським. Перед візитом в Україну турецький глава виступив з несподіваною заявою про невизнання українського пів острова у складі Росії. Він підтримав суверенітет України і наголосив на важливості кримських татар для Анкари.

Слід зазначити, що Ердоган і раніше відмовлявся визнати незаконне "возз'єднання" Криму з РФ. Він обіцяв захищати права кримських татар і зберігати їх національну ідентичність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі також відреагували на слова Ердогана про невизнання "російським" українського Криму. Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна нагадав турецькому лідерові про запрошення до Криму. За словами Пєскова, на місці він зможе оцінити реальний стан справ щодо стурбованості за репресії проти кримських татар на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?