Окупанти викрали мера Скадовська Яковлєва — містяни кинулися його рятувати
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти викрали мера Скадовська Яковлєва — містяни кинулися його рятувати

Окупанти викрали мера Скадовська Яковлєва — містяни кинулися його рятувати
Джерело:  online.ua

16 березня російські солдати організували викрадення мера окупованого Скадовська Олександра Яковлєва та його заступника Юрія Палюха - містяни миттєво вийшли на мітинг, щоб спробувати врятувати з полону керівництво свого міста.

Джерело: Артем Костюченко у  Facebook

Окупанти продовжують викрадати мерів українських міст

Щойно з Скадовської міськради російські військові викрали мера Олександр Яковлєв та Юрія Палюха, - повідомив активіст Артем Костюченко.

Окрім того, він закликав містян зібратися на центральні площі о 12:00.

Люди відгукнулися на цей заклик - вони вийшли на мітинг й почали скандувати "Русский солдат – фашист и оккупант", "Верните нашего мэра!", "Мэра!", "Мы его выбрали– это наш мэр". Окрім того, містяни вигукують: “Скадовськ – це Україна”.

Що відомо про викрадення солдатами РФ українських мерів

Російські окупанти почали викрадати мерів українських міст, які відмовилися від співпраці з ворогом та не здали своє місто.

Так, 11 березня солдати РФ викрали мера окупованого Мелітополя Івана Федорова. Після цього депутатка від "Опозиційного блоку" Галина Данильченко заявила, що створює комітет народних обранців, який керуватиме Мелітополем.

13 березня російські загарбники викрали Євгенія Матвєєва – міського голову Дніпрорудного, що в Запорізькій області. Як стверджують представники Запорізької ОВА, солдати РФ вивезли мера Мелітополя Івана Федорова до окупованого 8 років тому Луганська. Міський голова Дніпрорудного Євген Матвєєв теж у полоні окупантів, але його доля невідома.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?