Окупанти вивезли до РФ близько 121 тис українських дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти вивезли до РФ близько 121 тис українських дітей

Окупанти вивезли до РФ близько 121 тис українських дітей
Джерело:  online.ua

Росіяни вивезли з України, за різними джерелами, близько 121 тис українських дітей, серед них сироти та ті, які мають батьків. Про це повідомила Людмила Денісова, уповноважена з прав людини.

Джерело: Фейсбук омбудсменки

РФ викрадає українських дітей

Рашистські ЗМІ почали публікувати інформацію про ініціативу президента РФ щодо внесення змін до законодавства для організації прискореної процедури усиновлення дітей з Донбасу. Повідомляється, що державною думою вже опрацьовуються відповідні зміни до законодавства, після яких заміна родини для дитини буде вже неможливою, - написала Денісова.

За інформацією з різних джерел до Російської Федерації примусово вивезено вже понад 121 тисячу дітей. Це як діти-сироти, так і ті, які мають батьків.

Наразі відомо, що частину дітей вивезено окупантами з Маріуполя в Донецьк та в напрям Таганрогу.

Денисова підкреслює, що російські загарбники зазначають, що це діти -сіроти, проте всі діти-сироти разом з дитячими будинками було евакуйовано з Маріуполя централізовано 24-25 лютого в перші два дні війни.

Україна не має відомостей про те, що діти, яких планують усиновити, мають статус сиріт або позбавлених батьківського піклування. Росія повторює сценарій 2014 року, коли нею було вивезено з окупованого Криму українських дітей так званим «потягом надії» для їхнього усиновлення, - розповіла Денісова.

За незаконне викрадення дітей із Кримського півострова РФ було виключено із Європейської мережі омбудсманів з прав дитини (ENOC).

Тепер рашисти, обстрілюючи ракетами і танками домівки українських громадян, вбивають батьків і викрадають наших дітей на окупованих територіях Сходу та Півдня України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?