Окупанти вивезли в невідомому напрямку персонал і пацієнтів лікарні в Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти вивезли в невідомому напрямку персонал і пацієнтів лікарні в Маріуполі

Окупанти вивезли в невідомому напрямку персонал і пацієнтів лікарні в Маріуполі
Джерело:  online.ua

26 березня російські загарбники вивезли в невідомому напрямку лікарів та пацієнтів міської лікарні № 1 у Маріуполі. Про це повідомляє Маріупольська міськрада.

Джерело: Телеграм Маріупольської міської ради

У Маріуполі російські окупанти насильно вивезли лікарів та пацієнтів міської лікарні №1 

За словами очевидців, окупанти насильно вивезли в невідомому напрямку медичний персонал, хворих та інших маріупольців, які ховалися від обстрілів ворога у підвалах медичного закладу. Відомо, що на території лікарні приблизно знаходилось 700 людей. Але скільки маріупольців було депортовано ще точно невідомо. Інформація уточнюється, - повідомили у міськраді.

Українська омбудсмен Людмила Денісова наголосила, що серед пацієнтів лікарні були люди з тяжкими захворюваннями, яким потрібне стаціонарне лікування та постійний нагляд. Вона нагадала, що викрадення цивільних грубо порушує статті 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статтю 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статтю 5 Європейської конвенції з прав людини.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що частину маріупольців почали вивозити в РФ чи ОРДЛО. Кількість вивезених людей невідома.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?