Окупанти взяли в заручники медиків та пацієнтів лікарні в Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти взяли в заручники медиків та пацієнтів лікарні в Маріуполі

Окупанти взяли в заручники медиків та пацієнтів лікарні в Маріуполі
Джерело:  online.ua

15 березня російські окупанти захопили у заручники лікарів та пацієнтів обласної лікарні в Маріуполі.

Джерело: Фейсбук керівника Донецької ОВА Павла Кириленка

Працівники Маріупольської лікарні перебувають у заручниках

Кириленко повідомив, що інформацію про це встиг передати один з працівників Обласної лікарні інтенсивного лікування в Маріуполі.

З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють, сидимо у підвалі. Машини до лікарні не можуть під’їхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки…До нашої лікарні росіяни нагнали 400 осіб із сусідніх будинків. Вийти нам неможна, - навів цитату працівника Кириленко.

Він зазначив, що днями російські окупанти лікарню практично зруйнували – в основному корпусі від бомбардувань впали плити перекриття. Але персонал і пацієнти продовжували перебувати у пристосованому підвальному приміщенні – працювати і лікуватися.

Російським нелюдам мало руйнувань – тепер вони зробили із людей заручників. Звертаюся до міжнародних правозахисних організацій з вимогою відреагувати на ці злісні порушення норм і звичаїв війни, на ці кричущі злочини проти людяності. Росія і кожен її громадянин, причетний до злочинів в Україні, має бути покараний!, - сказав Кириленко.

Нагадаємо, що місто Маріуполь перебуває в облозі. На 13 березня понад 2,1 тисячі маріупольців загинули від атак РФ.

У місті гуманітарна катастрофа, туди не пропускають гуманітарну допомогу.

14 березня з міста змогли виїхати 160 приватних автомобілів, які вже дісталися до Запоріжжя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?