Окупанти захопили лікарню у Запорізькій області
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти захопили лікарню у Запорізькій області

Окупанти захопили лікарню у Запорізькій області
Джерело:  online.ua

Окупаційні війська РФ захопили центральну районну лікарню міста Пологи у Запорізькій області та вигнали звідти весь медперсонал.

Джерело: Telegram-канал Запорізької ОДА

Окупанти захопили ЦРЛ у місті Пологи 

У повідомленні ОДА зазначається, що попре те, що в захопленому медзакладі перебувають поранені військові РФ, окупанти замінували лікарню.

У тимчасово окупованому місті Пологи окупанти захопили та замінували внутрішню територію центральної районної лікарні. Медичному персоналу та пацієнтам заборонили повертатись до закладу. Цікаво, що в приміщенні лікарні залишились поранені російські військові, - повідомляють в ОДА.

При цьому в окупованій Каховці призначений російськими загарбниками так званий керівник Павло Філіпчук вже заявив, що працівники комунальних підприємств будуть отримувати у 2 рази нижчу зарплату порівняно з українською, але стабільно.

Філіпчук до 2020 року був депутатом облради, очолював бюджетну комісію. Перед нападом Путіна він повернувся в Каховку з Сочі, де жив певний час.

За словами депутата облради Сергія Хланя, у Каховці керує "не Філіпчук, а росіяни".

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай також повідомив про вкрай важку ситуацію в області. Напередодні окупантам не вдалось прорватись до Новотошківського, Нижнього, Попасної та Рубіжного, тож вони посилили обстріли житлових районів цих населених пунктів.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

В Попасній та Рубежному лікарі не можуть дістатись до районів, які перебувають під постійними обстрілами.

У Сєвєродонецьку один з будинків запалав вчетверте і вп’яте. У Рубіжному загиблих ховають у дворах. Це той самий будинок, в який росіяни влучали тричі за тиждень – звичайна панельна п’ятиповерхівка, де вже майже ніхто не залишився, бо більша частина квартир стала непридатною для життя, а в під’їздах відсутні прольоти, подекуди немає верхніх поверхів. Але ж російській армії все одно, куди стріляти. Треба використати снаряди. А якщо по військовим ЗСУ не влучити – бий по мирному населенню. Так от, полум’я охопило цей будинок вчетверте та вп’яте. Спочатку палали три квартири на третьому поверсі, згодом – одна на п’ятому, - повідомив Гайдай.

За минулу добу українські військові відбили 7 ворожих атак на Донбасі та знищили 7 танків, 8 одиниць броньованої техніки та 3 артилерійські системи противника.

Ситуація важка. До деяких районів Попасної та Рубіжного не можуть дістатися ані рятувальники, ані лікарі швидкої. Обстріли дуже щільні, тривають вуличні бої. У Рубіжному загиблих ховають у дворах, - повідомив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?