Окупанти засудили кримського активіста - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти засудили кримського активіста - подробиці

Окупанти засудили кримського активіста - подробиці
Джерело:  online.ua

Кримськотатарський активіст Енвер Сейтосманов отримав вирок до 17 років ув'язнення від Південного військового суду у Ростові. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на правозахисну групу "Кримська солідарність" у Facebook.

За відкритими даними, громадянин - фігурант "справи Хізб ут-Тахрір". На території РФ цю організацію визнано терористичною. Загалом у більшості країн світу вона веде легальну діяльність.

"Сейтосманова Енвера Кязимовича визнати винним в організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною, тобто злочином, передбаченим частиною 1 статті 205.5 КК РФ на підставі якого призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи терміном у один рік", - говориться у судовому вердикті.

Адвокати зазначають відсутність у слідстві доказів, що вказують на причетність підсудних до актів тероризму чи взагалі насильства. Приводом для засудження стали релігійні збори та відповідна література.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині листопада російський агресор виніс жорсткі вироки іншим шістьом фігурантам справи. У Євросоюзі жорстко відреагували на цей репресивний акт. Брюссель закликав Москві звільнити усіх кримських татар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?