Окупанти завдали ракетних ударів по Житомирській та Полтавській областях
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти завдали ракетних ударів по Житомирській та Полтавській областях

Окупанти завдали ракетних ударів по Житомирській та Полтавській областях
Джерело:  online.ua

За інформацією керівників ОВА, окупаційні війська РФ провели ракетні атаки по об'єктах інфраструктури у містах Миргород та Чуднов на території Житомирської та Полтавської областей.

Джерело: дані голів ОВА

Окупанти безжально нищять цивільну інфраструктуру українських міст 

Пізно ввечері ворог наніс ракетний удар по інфраструктурному об'єкту у м. Чуднів. Загиблих та постраждалих немає, - повідомляють представники Житомирської ОВА.

Окрім цього ракетні удари здійснювались по інфраструктурі у місті Миргород у Полтавській області.

Протягом ночі майже не припинялись обстріли житлових районів Харкова. Вдень була масштабна пожежа в одній із адмінбудівель, яку гасили аж до вечора.

 В Ізюмському районі окупанти здійснили жорсткий обстріл населенного пункту Барвінкове.

Внаслідок обстрілів 12 квітня на Харківщині зафіксували  17 поранених цивільних та 4 померлих.

На території Луганської області ворог не припиняє обстрілювати Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Кремінну, Новодружеськ. Обстрілами пошкоджені десятки житлових будинків. Протягом ночі загинула одна людина.

На Донетчині під постійними ворожими обстрілами перебувають Авдіївка, Очеретинська ТГ, Мар'їнка та Вугледар. За добу загинула одна людина, ще 3 троє місцевих жителів зазнали поранень.

Українські військові і досі тримають оборону Маріуполя попре повну блокаду і постійні обстріли.

Протягом останніх 2 днів окупанти не випускають з міста мирних жителів, які хочують евакуюватись.

Окупаційні сили РФ також намагаються закріпитись на адміністративних рубежаї Херсонської області та поновити наступ на Миколаївщині та у Запорізькій області.

У селах, окупованих російськими військами, ситуація залишилася незмінною. Область перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Без світла та води наразі перебуває понад 100 населених пунктів Херсонщини.

За даними представників британської розвідки, призначення командувачем окупаційної армії генерала Олександра Дворнікова підкреслює неефективність військового планування Кремля.

Нездатність злагоджено координувати військові дії досі заважала російському вторгненню, - зазначають аналітики з Міноборони Великої Британії.

Зазначається, що, як і багато високопоставлених російських генералів, Дворніков має попередній досвід командування в Сирії. Крім того, з 2016 року він командує Південним військовим округом Росії, який межує з Донбасом.

Російські повідомлення нещодавно підкреслювали прогресуючий наступ на Донбасі, коли російські сили переорієнтуються на схід. Вибір Дворнікова ще раз демонструє, як рішучий український опір та неефективне довоєнне планування змусили Росію переглянути свої операції, - наголошують представники британської розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?