Окупантів налякали батальйоном смертників у Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупантів налякали батальйоном смертників у Криму

Окупантів налякали батальйоном смертників у Криму
Джерело:  Крим.Реалії

У разі початку етнічних чисток в окупованому Росією Криму на півострові буде задіяний кримськотатарський «батальйон смертників».
Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії".
"Але не виключається, що якщо там (в Криму - Ред.) почнуться якісь криваві речі, етнічні чистки, то цей батальйон, мабуть, приходитиме на допомогу своїм співвітчизникам, чого б це їм не коштувало. Тому вони називають себе "батальйоном смертників", - розповів він.
Джемілєв зазначив, що наразі процес створення кримськотатарського батальйону продовжується на адміністративному кордоні з анексованим Кримом у Херсонській області.
"Ми формуємо свій озброєний підрозділ, батальйон. Основним завданням цього батальйону, звичайно, не буде збройний опір... Вони (бійці батальйону - Ред.), по-перше, будуть охороняти кордон, посилювати українську присутність в Херсонському регіоні", - розповів він.
Окремо Джемілєв підкреслив принципи ненасильства.
"Єдиний наш інструмент - це неприйняття окупантів і збір інформації, доведення до відома світової спільноти", - заявив кримськотатарський лідер.
За його словами, "якщо почнуться якісь дії з боку кримських татар типу збройного опору, а окупанти якраз провокують кримських татар на це, щоб потім, так само як і в Чечні, знищувати наших людей, то це буде, по суті, загибель нашого народу".
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше Джемілєв висловив упевненість в тому, що  за часів правління Росією Володимира Путіна очікувати повернення Криму не варто, проте економічні санкції можуть призвести до зміни влади в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?