Окупаційна влада Криму заборонила культовий музичний фестиваль
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Окупаційна влада Криму заборонила культовий музичний фестиваль

Окупаційна влада Криму заборонила культовий музичний фестиваль
Джерело:  online.ua

Окупаційна влада Криму заборонила проведення на півострові музичних фестивалів "Казантип" і "Біфуз", аргументуючи тим, що "фестивалям пронаркотичних молодіжних субкультур" не місце в Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення Регіонального відділення Федеральної служби Росії з контролю за обігом наркотиків в Криму під назвою "Нарко-фестивалю "Казантип" до Криму дорога закрита".
"Фестиваль пронаркотичних молодіжних субкультур, як би вони не називалися - «Казантип», «Біфуз» або «Музей під відкритим небом» - не місце в Криму. Така загальна консолідована думка учасників наради, яка відбулася в четвер увечері (3 березня ) в прокуратурі Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.
Місцеві правоохоронці кажуть, що "одіозний фестиваль "Казантип", який минулого літа ті ж організатори намагалися провести в Сакському районі Криму під зміненою назвою "Біфуз" ("Befooz"), став справжнім головним болем для правоохоронних органів".
"В ході одного тільки рейду, проведеного в перший же вечір на відкритті фестивалю, співробітники ФСКН Росії затримали 11 осіб у стані наркотичного сп'яніння", - зазначалося в повідомленні окупаційної влади Криму.
Так званий прокурор Криму Наталія Поклонська обурилася і сказала, що організатори фестивалю мають зрозуміти, "вільно проводити такі заходи їм ніхто не дозволить".
"Це питання національної безпеки, здоров'я молодого покоління, яке повинно бути вільним від згубних пристрастей", - додала одіозний "прокурор".
"Зараз у судах розглядається кілька позовів щодо організаторів фестивалю, за різними підставами. Контролюючими органами винесені приписи, що по суті впроваджують заборону на проведення будь-яких акцій у подібній формі", - йдеться в повідомленні.
6 березня на заяву про заборону "Казантипу" і "Біфуза" відреагував організатор фестивалів Микита Маршунок. Він зазначив, що початок весни у нього завжди асоціюється із забороною фестивалю, але на цей раз "комусь вистачило безглуздості заборонити його НАЗАВЖДИ".
"НАЗАВЖДИ - це урочисто і глобально, давайте з цим погодимося. Навіть якщо це глобальна дурість. Слабка влада завжди поспішала на всякий випадок заборонити все нове, зухвале і незрозуміле", - прокоментував він.
У відповідь на заяву Поклонської, що фестиваль є загрозою національній безпеці, Маршунок зауважив: "Сперечатися з генерал-лейтенантом ми зазвичай не будемо. Вона і зоопарки в Криму також забороняла. Можливо, теж з міркувань національної безпеки. Створюється враження, що ми небезпечніша заборона, ніж ІДІЛ".
Маршунок також вибачився перед шанувальниками фестивалю за те, що їх звинуватили в пристрасті до наркотиків.
"Зроблю це за владу, знаючи, що влада вибачатися не вміє. Тисячі людей знайшли тут один одного, створили щасливі родини, багато народили чудових дітей. Ці духовність і скріпи не зітреш гумкою і не заборониш", - додав він.
Нагадаємо, житель Криму показав, яка розруха на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?