Окупаційний "глава" в Криму зганьбився незнанням слова "анексія"
Категорія
Світ
Дата публікації

Окупаційний "глава" в Криму зганьбився незнанням слова "анексія"

Окупаційний "глава" в Криму зганьбився незнанням слова "анексія"
Джерело:  ТАРС

Ватажок окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що в роки "української анексії Криму"  Меджліс, який був заборонений на півострові, був напівкримінальною структурою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
Коментуючи заклик держдепартаменту США скасувати заборону діяльності Меджлісу на окупованому півострові, Аксьонов зазначив, що Крим був анексований Україною.
"Ніколи Меджліс не був "демократичним інститутом", як висловився пан (Джон) Кірбі (глава прес-служби держдепартаменту США - ред.). Завжди, в тому числі, і в роки української анексії Криму, він був замкнутою клановою напівкримінальною структурою, яка обслуговує політичні і комерційні інтереси вузького кола осіб. Не випадково цей "демократичний інститут" наполегливо уникав офіційної реєстрації, демонстративно порушуючи закон, між іншим, український теж. Протягом майже чверті століття Меджліс намагався зруйнувати мир і міжнаціональну згоду в Криму", - сказав він.
Ватажок окупаційної влади також вважає слова представників Меджлісу про захист інтересів кримських татар "нахабною брехнею", такою ж, як "слова американських чиновників про захист демократії".
"Американські господарі намагаються врятувати свій проект, який вони називають "демократичним інститутом". Але демократія тут ні до чого. У чому вона полягає? У блокадах півострова, які влаштовує Меджліс за підтримки київської влади, щоб позбавити кримчан води, електрики, заморити їх голодом? У спробах залякати населення півострова? У політичному шантажі влади, яким Меджліс займався десятиліттями? А заклики розпалити війну в Криму - це теж демократія?" - ставить питання Аксьонов.
Нагадаємо, слово "анексія" означає насильницьке приєднання державою всієї або частини території іншої держави в односторонньому порядку.
Росія анексувала Крим після того, як в кінці лютого - початку березня 2014-го були перекинуті з РФ і кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків, які окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 на території півострова пройшов псевдореферендум про статус Криму, за сфальсифікованими результатами якого Росія включила його до свого складу.
Україні Кримська область була передана в 1954 році відповідно до указу Президії Верховної Ради СРСР. Одночасно з Кримською областю до складу УРСР увійшов також і Севастополь, що було закріплено в Конституції УРСР 1978 року.
Раніше повідомлялося, що на думку глави моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Штефана Шеннаха, питання російської анексії Криму не лежить в площині проблем з територіальною цілісністю України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?