Окупований Донбас несподівано для всіх пішов проти Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупований Донбас несподівано для всіх пішов проти Путіна

Окупований Донбас несподівано для всіх пішов проти Путіна
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом в ОРДЛО критична . Через неї б'є на сполох вже не тільки українська влада, а й мешканці окупованого Донбасу, які в жаху від того, що відбувається в лікарнях і аптеках регіону. Вони звинувачують президента Росії Володимира Путіна в бездіяльності і вимагають, щоб він негайно вжив заходів, так як люди масово вмирають від пневмоній, а лікарі не знають, що з цим робити - ні як лікувати, ні чим лікувати. З таким гнівним зверненням до Путіна виступив колишній український нардеп і прихильник бойовиків ОРДЛО Спирідон Кілінкаров в ефірі пропагандистського шоу на росТВ, передає ONLINE.UA.

"Після мого першого звернення в Росії не до кінця зрозуміли, що там відбувається. Там - епідемія. Там пневмонія - це вирок. Там немає лікарів. Там немає ліків ... Треба щось з цим вирішувати! Не знаю, хто відповідальний за це, але це обов'язок! Нехай не ображаються на мене росіяни, але перед цими людьми ... Ви зобов'язані це зробити! Хоча б якусь групу фахівців туди відправити, хоча б якісь протоколи написати - чим лікувати, як лікувати. З цим ковідом лікарні закриті, родичі туди потрапити не можуть, що з пацієнтами там відбувається - ніхто не знає! Кількість померлих зросла в три рази. Я на цьому тижні двох людей поховав! Є хтось, хто в принципі може оцінити реальну ситуацію, яка там склалася !? Ці лідери "ДНР / ЛНР" вони взагалі розуміють, що там відбувається ?! Одні привітання! З 75-річчям, 80-річчям і всім іншим! ", - обурився Кілінкаров.

Тим часом місцеві жителі ОРДЛО масово коментують ситуацію в соцмережах. Вони розповідають реальні історії про те, що в аптеках немає ніяких ліків, крім ємностей для аналізів, а на ті, що привозять в обмеженій кількості, підняли ціни в десятки разів. Жителі окупованого Донбасу обурені тим, що Путін і підконтрольна йому "влада" так званих "ЛНР" і "ДНР" не визнають проблеми і при цьому закликають, що не скуповувати ліки в аптеках.

"Нещодавно заявили на ТБ, що закупили необхідні препарати, завезли в аптеку. Зайшла сьогодні і почула відповідь:«Ні». І це вже 6 аптека на районі, де препарати розібрали вранці. Звичайно, можна купувати аналоги, яких, до речі, також не знайти. Але, у моєї дитини алергічна реакція на деякі аналоги. Ось і виявляється, вилікується і виживе той, хто купив першим? "," До епідемії Азитроміцин коштував 34 рублі, тепер - 100. Ремантодін - 35, тепер також 100. Ось де бізнес "; "Я звичайно все розумію .. Кому війна, а кому мати рідна, але так не можна .. ", - розповідають жителі Донбасу про ситуацію з ліками в аптеках.

Незважаючи на все це, бойовики так званої "ЛНР" офіційно визнають тільки 1220 пацієнтів, хворих Ковід-19, і 55 летальних випадків. В "ДНР" визнають, що коронавіурсом захворіли 5700 жителів, з яких 68 осіб померли. Однак місцеві, в тому числі медики, розповідають, що людям з симптомами коронавіруса ніхто не робить жодних тестів, а діагнози ставлять - ГРВІ або бронхіт. Втім, і звичайну флюорографію зробити там проблемно - в черзі потрібно провести цілий день і пощастить, якщо не зламається апарат. І це не кажучи про комп'ютерну томографію, на яку розписаний запис на два місяці вперед.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що співробітники Офісу Омбудсмена України б'ють на сполох через коронавірус в окупованому Донбасі, так як лікарні в ОРДЛО переповнені, засобів індивідуального захисту і ліків в аптеках не вистачає, але окупанти продовжують порушувати права людей і навіть не вводять такі обмежувальні заходи такі як масковий режим і соціальна дистанція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?