Олеся Островська-Люта обрана директором “Мистецького арсеналу”: чим вона відома
Категорія
Культура
Дата публікації

Олеся Островська-Люта обрана директором “Мистецького арсеналу”: чим вона відома

Олеся Островська-Люта обрана директором “Мистецького арсеналу”: чим вона відома
Джерело:  online.ua

Новим генеральним директором "Мистецького Арсеналу" стала чинна керівниця установи - Олеся Островська-Люта. Її кандидатуру підтримали одноголосно.

Джерело: сайт “Мистецького арсеналу”.

“Олеся Островська-Люта перемогла за результатами другого засідання конкурсної комісії про визначення переможця повторного конкурсного добору на посаду генерального директора(ки) Державного підприємства «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал». Голосування було відкритим та нерейтинговим. За кандидатуру Олесі Островської-Лютої проголосували одностайно усі члени конкурсної комісії”, - повідомляється на сайті установи.

На посаду претендували 6 кандидатів: Ольга Босак, Ярослав Биструшкін, Алла Демура, Михайло Кулиняк, Оксана Мельничук та Олеся Островська-Люта.

Михайло Кулиняк - міністр культури часів Віктора Януковича, якого вважали основним конкурентом Островської-Лютої, в останній момент не з'явився на відбір і не представив своє бачення майбутнього "Мистецького Арсеналу", пославшись на хворобу.

Свою презентацію він надіслав електронною поштою і мав продемонструвати її наприкінці виступів кандидатів онлайн, але не вийшов на зв'язок.

Зазначимо, що нового директора "Мистецького Арсеналу" змогли призначити лише з другої спроби. У липні навколо призначення директора установи розгорівся скандал.

Тоді комісія не змогла обрати директора, але найбільше голосів - 4 з 9 отримав Михайло Кулиняк. Тим часом Островська-Люта здобула 3 голоси.

Тоді окремих членів конкурсної комісії звинуватили в конфлікті інтересів. Зокрема, Василь Чернець був ректором Національної академії керівних кадрів культури, співробітником якої є Михайло Кулиняк.

Олеся Островська-Люта - що про неї відомо

Олеся Островська-Люта відома як артменеджерка та кураторка сучасного мистецтва.

З 2008 по 2014 рік була керівником проектів та програм благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

З 2010 по 2014 рік Островська-Люта керувала правлінням фундації «Центр сучасного мистецтва». У 2010 та 2012 була членом журі премії Казиміра Малевича, у 2011 очолювала журі Української панорами кінофестивалю «Молодість»

Після Євромайдану, в лютому 2014 року, Асамблея діячів культури України пропонувала призначити Островську-Люту міністром культури. Коли ж міністром став Євген Нищук, він запросив Островську-Люту на посаду першого заступника міністра. Зі зміною уряду в грудні 2014року вона подала у відставку. Пізніше вона також була радницею ексміністра культури Євгена Нищука.

У липні 2016 року Островська-Люта перемогла у конкурсі на посаду директора комплексу «Мистецький арсенал».

Читайте також:

  • Неочікувано: Зеленський ввів свою дружину до ради "Мистецького арсеналу".

  • У Києві відкривається масштабна виставка, присвячена Революції Гідності: що там буде.

  • У Києві стартував Ukrainian Fashion Week: опубліковані перші яскраві фото.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?