Олігарха Пінчука викликали на допит у Генпрокуратуру
Категорія
Україна
Дата публікації

Олігарха Пінчука викликали на допит у Генпрокуратуру

Олігарха Пінчука викликали на допит у Генпрокуратуру
Джерело:  online.ua

Генпрокуратура викликала на допит відомого українського бізнесмена, зятя екс-президента Леоніда Кучми та власника кількох загальнонаціональних телеканалів Віктора Пінчука. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ГПУ.

У повістці, яка сьогодні ввечері була опублікована на сайті Генпрокуратури, йдеться:

«Пінчук Віктор Михайлович, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 Вам необхідно з’явитися «27» серпня 2019 року об «11» год. «00» хв. до управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України за адресою м. Київ, вул. Борисоглібська, 18, каб. 322 (тел. 200-71-36) для проведення процесуальних дій за вашою участю, як свідка у кримінальному провадженні № 42016000000002148 від 19.08.2016.»

За даними ЗМІ, одного з найвпливовіших олігархів України збираються допитати в якості свідка у справі про так звану «амбарну книгу Партії регіонів». У цьому документі, який можна також назвати «чорною касою» оточення Януковича, містилась інформація про значні суми готівкових коштів, переданих українським та іноземних політикам.

Журналістське розслідування, проведене Сергієм Лещенком, виявило, що загальний обсяг «чорної каси» Партії регіонів сягав майже 2 млрд доларів. Відомості про отримання американським політконсультантом Полом Манафортом близько 60 млн доларів з цього джерела стало одним з доказів його корупційних дій. Пізніше Манафорт був засуджений в США до 73 місяців тюремного ув’язнення.

Віктор Пінчук, крім того, що є власником популярних українських телеканалів (СТБ, ICTV, Новий) та кількох металургійних заводів, відомий також як засновник інвестиційно-консалтингової компанії EastOne, благодійної організації «Фонд Віктора Пінчука» та художньої галереї «ПінчукАртЦентр».

Нагадаємо, що кілька днів тому у Генпрокуратурі пояснили, чому правоохоронці оголосили підозру  екс-президенту Віктору Ющенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?