Олігарха, що живе в Україні, в Росії оголосили в розшук
Категорія
Україна
Дата публікації

Олігарха, що живе в Україні, в Росії оголосили в розшук

Олігарха, що живе в Україні, в Росії оголосили в розшук
Джерело:  Сьогодні

Російський бізнесмен українського походження  Костянтин Григоришин, якого прем'єр-міністр Украиїни Арсеній Яценюк звинувачував в роботі на спецслужби РФ, оголошений в розшук на території Росії у справі про відхід від податків.


Про це заявив слідчий Андрій Пономарьов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Сегодня.ua.


Згідно з матеріалами справи, Костянтин Григоришин звинувачується в ухиленні від сплати податків на суму в 675 млн руб (261 млн грн).


Раніше, в березні 2016 роки бізнесмен потрапив в скандал в Україні.


Колишній співробітник Національної комісії регулювання електроенергетики України Андрій Герус заявив, що рядові споживачі можуть сильно переплатити за рахунками через непрозорі схеми закупівлі трансформаторів для "Укренерго". Герус оприлюднив в соцмережі інформацію про плани "Укренерго" придбати 16 додаткових трансформаторів за ціною в 2-3 рази більшою, ніж реальна ринкова.


"Сумарна вартість нових додаткових трансформаторів складає 1,5 млрд. Гривень. Ціна: 20-25 тисяч доларів за МВА трифазного. Хоча те, що вони не можуть стільки коштувати, було відомо і без недавнього тендера (на тендері ціна склала 7,8 тисяч доларів за МВА). Причому ціни були встановлені на підставі "Запоріжтрансформатор", який, очевидно, зацікавлений в цінах вище. Це ні в кого питань не викликало. Саме ці ціни йдуть в тариф, який сплачує споживач", - підкреслив Андрій Герус.


При цьому компанія "Запоріжтрансформатор" є монопольним постачальником трансформаторів для "Укренерго", і нею з 2000-х років володіє Григоришин.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, Арсеній Яценюк прокоментував питання про введення додаткових санкцій проти російських бізнесменів:


"Вони крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують в першу чергу антиукраїнські політичні сили і звітують в ФСБ. Як, наприклад, робить громадянин РФ Григоришин. Який пасеться на українському енергосекторі останні 10 років. Це чистий агент", - сказав Яценюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?