Олімпіада-2020 знову під загрозою: чому Ігри можуть скасувати
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2020 знову під загрозою: чому Ігри можуть скасувати

Олімпіада-2020 знову під загрозою: чому Ігри можуть скасувати
Джерело:  online.ua

Олімпіаду-2020 у Токіо перенесли на наступний рік через епідемію коронавірусу, однак перенести її ще — неможливо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на японські медіа.

За словами керівника організаційного комітету Ігор Морі Йосіро, немає можливості перенести змагання на термін, пізніше 23 липня 2021 року.

"Якщо подумати про спортсменів, про питання, пов'язані з організацією Ігор, то технічно складно відкласти їх на два роки", - зазначив він.

Раніше Йосіро питав японського прем'єр-міністра Сіндзо Абе про можливість відтермінування на два роки. Той у відповідь пояснив, що достатнім буде один рік.

Ціла низка експертів вважає, що проведення Олімпіади влітку неможливе. Вони звернули увагу на відсутність вакцини від COVID-19 та, відповідно, відсутності широкої вакцинації людей. Без цього неможливо відновлювати масові заходи такого рівня.

Проблеми з тривалістю боротьби проти коронавірусу відзначив, зокрема, Кентаро Івата — експерт з інфекційних хвороб лікарні Університету Кобе.

Нещодавно генеральний секретар японського уряду Йосіхіде Суга оголосив, що Токіо не давав згоди на покриття додаткових витрат через перенесення Олімпіади.

Як повідомляв ONLINE.UA, велогонка "Тур де Франс" відбудеться пізніше через епідемію коронавірусу COVIED-19 у Франції. За словами організаторів, перегони повинні були пройти з 27 червня до 19 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?