Олімпіада-2022: фігуристка Шаботова представила Україну у вишиванці та під "Щедрик"
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2022: фігуристка Шаботова представила Україну у вишиванці та під "Щедрик"

Олімпіада-2022: фігуристка Шаботова представила Україну у вишиванці та під "Щедрик"
Джерело:  online.ua

Українській фігуристці Анастасії Шаботовій вдалося приголомшити всіх під час командного турніру Олімпіади-2022. 16-річна спортсменка, яка народилася у Москві, виступила у костюмі з елементами вишиванки, а для музичного супроводу обрала легендарний "Щедрик" українського композитора Миколи Леонтовича.

Джерело: Фейсбук-сторінка "НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team"

Московська фігуристка Шаботова гідно представила Україну на Олімпіаді-2022

Українська фігуристка підкорила усіх не лише професійністю та артистизмом, але й легкістю виконання технічних елементів. Дівчині вдалося приголомшити навіть російських коментаторів Ганну Погорілу та Олександра Бойчука.

Окрім того, наголошується, що Анастасії Шаботовій вдалося без проблем зробити комбінацію лутц-тулуп. Спортсменка легко і високо вистрибнула, продемонструвавши велику амплітуду. Однак, варто зазаначити, що оцінки здивували не лише українську команду, але й російських коментаторів. Останні звернули увагу гдядачів на те, що бали могли бути значно більшими. В результаті наша спортсменка посіла 7-е місце, набравши 62,49 бала.

За словами тренерки Марини Амірханової, Анастасія показала себе у Пекіні дуже добре.

Виступ був гарний. Елементи виконані досить якісно. Судді поставили нижчі оцінки, ніж ми очікували. Можливо, їй не вистачило презентації, переконливості. Безумовно, дебют вдався, але досвіду не вистачило,– озвучила свою думку з цього приводу наставниця Шаботової.

Тренерка не приховує, що покладає великі сподівання на свою підопічну в індивідуальних змаганнях.

Як уже згадувалося раніше, Шаботова виступала у костюмі, розшитому у стилі національної української вишиванки. Відомо, що вишивка ця належить італійській компанії, яка має офіційних дистриб'юторів в Україні, Білорусі та Росії.

Що відомо про Анастасію Шаботову

Анастасія опинила в центрі гучного скандалу ще коли їй було 13 років. Дівчина тоді заявила, що для того, аби виступати стабільно, слід вживати "правильний допінг". Після критики та тиску на молоду спортсменку їй довелося покинути Росію. Шаботова змінила громадянство і почала представляти Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?