Олланд дохідливо пояснив Трампу умови скасування санкцій проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Олланд дохідливо пояснив Трампу умови скасування санкцій проти Росії

Олланд дохідливо пояснив Трампу умови скасування санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Президент Франції Франсуа Олланд провів телефонну розмову з президентом США  Дональдом Трампом, в ході якої заявив, що санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні можуть бути скасовані тільки за умови виконання РФ Мінських домовленостей.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle, яка цитує повідомлення прес-служби Олланда.


Французький президент торкнувся питання конфлікту в Україні і наполіг на тому, що санкції з Росії можна знімати тільки за умови виконання Мінських угод, відзначають в Єлисейському палаці.


"Відносно Росії глава держави підтвердив своє прагнення продовжувати і інтенсифікувати діалог з усіх питань. Він наполіг, що санкції, накладені через ситуацію в Україні, можна буде зняти, коли ситуація на сході країни буде врегульована з повною реалізацією Мінських угод", - сказано в повідомленні.


Олланд також підкреслив важливість Паризької кліматичної угоди, з-під якої раніше Трамп обіцяв відкликати підпис американського президента.


Читайте також:  Трампа тримали вшістьох: мережу насмішило фото розмови з Путіним


У той же час лідер Франції застеріг американського колегу від економічних і політичних наслідків політики протекціонізму.


"У нестабільному і невизначеному світі, поворот всередину себе буде тупиком", - цитує Олланда його прес-служба.


Зокрема, президент Франції підкреслив, що НАТО є "незамінним".


Напередодні на саміті середземноморських країн ЄС в Лісабоні президент Франції заявив, що Європа повинна дати "тверду відповідь" на заяви Трампа про привітання виходу Великобританії з Євросоюзу і відмову США приймати біженців.


"Коли такі заяви звучать з боку президента США, і коли він говорить про Brexit як про модель для інших країн, я думаю, ми повинні відповісти", - заявив Олланд.


Олланд зазначив, що у відносинах з новим господарем Білого дому країни ЄС повинні зайняти тверду позицію, захищаючи загальноєвропейські інтереси.


"Якщо Трамп не хоче приймати біженців, в той час як Європа це робить, доведеться відповідати", - сказав французький президент.


Як повідомляв ONLINE.UA,  прес-служба адміністрації президента США Дональда Трампа повідомила, що американський лідер і президент Росії Володимир Путін 28 січня по телефону говорили про співпрацю в боротьбі з ІДІЛ і досягнення миру в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?