Олланд зробив нову заяву по Донбасу: українці в соцмережах скипіли
Категорія
Світ
Дата публікації

Олланд зробив нову заяву по Донбасу: українці в соцмережах скипіли

Олланд зробив нову заяву по Донбасу: українці в соцмережах скипіли

Президент Франції Франсуа Олланд

 на сесії ПАРЄ заявив, що невиконання Мінських домовленостей призведе до створення замороженого конфлікту на сході України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


«Я готовий в рамках «нормандського формату» просуватися вперед, щоб повністю виконати Мінські домовленості, інакше це буде заморожений конфлікт», - сказав Олланд.


Французький президент також зазначив, що головною метою Мінських угод є встановлення миру і відновлення територіальної цілісності України.


«Але для цього необхідно провести вибори, необхідно забезпечити цей процес. І вже на завершення цього процесу уряд, українська влада могли б повернути контроль над своїми кордонами. Іншими словами, Мінський процес - це серія етапів, і необхідно дотримуватися кожного. Перш за все, це припинення вогню, безпека, конфіскація зброї, а потім необхідно провести вибори», - заявив він.


Олланд вважає, що до цього процесу, крім української влади, повинна бути залучена «російська сторона, так як вона впливає на керівників східних регіонів».


«Це також стосується Німеччини і Франції, тому що ми були присутні при підписанні Мінських домовленостей», - додав він.


У мережі розкритикували заяви Олланда по Донбасу. Журналіст

Бачо Корчілава

у відповідь на слова французького президента запропонував йому дати Корсиці незалежність.


"Всі читали вже що сказав Оланд по Мінським домовленостями? Якщо ні, розповідаю - спочатку вибори, а потім контроль за кордоном Києву. Загалом, дорогий Франсуа, давай так спочатку Корсиці Незалежність, місто Перпіньян приєднуємо до Каталонії, а потім вже "мамою клянусь" зробимо як ти кажеш, тільки якщо ти і далі будеш президентом Франції. Еее...", - написав він у Facebook.


Віце-спікер Верховної Ради

Ірина Геращенко

зазначила, що потрібно звертати увагу на заяви української влади по Донбасу.


"Головне, що дуже твердо говоримо ми. Спочатку безпеку і гуманітарний аспект, кордон, потім - перехід до політичного блоку".


Nikolo Lobok

: "На жаль гроші путіна люблять продажні політики з усього світу..."


Sergei Bar

: "Китайське визначення божевілля: робити одне і теж і чекати якогось нового результату. Мені здається діагноз пана Олланда в цьому визначенні".



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Франсуа Олланд прокоментував напруженість останнього часу між Москвою і Парижем і пояснив, після чого російський президент Володимир Путін скасував поїздку до Франції

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?