Омбудсмен повідомила про критичний стан полоненого окупантами ОРДЛО українця
Категорія
Україна
Дата публікації

Омбудсмен повідомила про критичний стан полоненого окупантами ОРДЛО українця

Омбудсмен повідомила про критичний стан полоненого окупантами ОРДЛО українця
Джерело:  online.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що 70-річний український розвідник Віталій Атаманчук, що перебуває у полоні окупантів в ОРДЛО, знаходиться в критичному стані.

Джерело: Telegram-канал Людмили Денісової

Полоненому на Донбасі українцю загрожує смерть

За словами Денісової, стан Віталія Атаманчука вкрай критичний і продовжує погіршуватись через перелом стегна, який стався у березні 2021 року за невідомих обставин.

Замість потрібної хірургічної операції йому наклали на три місяці фіксатор, внаслідок чого кістка неправильно зрослася. Тепер чоловік може пересуватися лише за допомогою "ходунків". У такому віці неправильне лікування перелому може призвести до летальних наслідків, - повідомила Денісова.

Омбудсмен також заявила, що у полоненого українця діагностували ішемічну хворобу серця, а також захворювання Бехтерева, яка прогресує і може спричинити параліч.

При цьому, як зазначила Денісова, Атаманчук вчасно не отримує ліки, які передає йому донька.

Омбудсмен зазначила, що як і до інших незаконно утримуваних українців, окупанти не допускають до Атаманчука міжнародних спостерігачів.

Такі дії стосовно громадян України Віталія Атаманчука є порушеннями не лише українського законодавства, але й норм міжнародного права.... Звертаюся до керівництва МКЧХ в Україні терміново здійснити візит до Віталія Атаманчука, сприяти у забезпеченні... кваліфікованою медичною допомогою, - закликала Денісова.

Омбудсмен звернулась до координатора місії ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Шарлотти Реландер із проханням особисто втрутитись задля надання відповідної допомоги.

Фото - Pixabay.com

Денісова закликала на необхідності звільнити Атаманчука, враховуючі критичний стан його здоровья.

Українські військові продовжують гинути на Донбасі

10 січня стало відомо про загибель двох українських військовослужбовців в результаті підриву на вибуховому пристрої.

12 січня стало відомо про загибель ще одного військового у результаті ворожого обстрілу.

У бік Новотошківського окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?