Омбудсмени хочуть звернутися з проханням до Зеленського та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Омбудсмени хочуть звернутися з проханням до Зеленського та Путіна

Омбудсмени хочуть звернутися з проханням до Зеленського та Путіна
Джерело:  online.ua

Уповноважені з прав людини в Україні і Росії мають намір звернутися до президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна з проханням про помилування деяких засуджених. Про це повідомила українська омбудсвумен Людмила Денісова на спільній прес-конференції в Москві з уповноваженою з прав людини в РФ Тетяною Москальковою, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Ми обговорили, що звернемося до керівників наших країн з розгляду деяких кейсів - деяких наших громадян і громадян вашої країни про помилування і якісь інші методи, щоб вони були звільнені", - сказала Денісова.

Окрім того, вказано, що Москалькова і Денісова обмінялися списками українців і росіян, які перебувають у СІЗО і в'язницях двох країн.

 Як відомо, обудсменка РФ Тетяна Москалькова обговорила з Денісовою питання обміну утримуваними українцями й росіянами. За словами російської чиновниці, ця зустріч – у фарватері діалогу між президентами.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше зовнішньополітичні радники лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція та Росія) зуміли домовилися про обмін полоненими. Він має пройти протягом місяця. Точна кількість осіб, які будуть обмінені, поки невідома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?