Омбудсвумен Денісова розповіла, на якому етапі зараз новий обмін ув'язненими
Категорія
Політика
Дата публікації

Омбудсвумен Денісова розповіла, на якому етапі зараз новий обмін ув'язненими

Омбудсвумен Денісова розповіла, на якому етапі зараз новий обмін ув'язненими
Джерело:  Укрінформ

Уповноважена Верховної Ради з питань прав людини Людмила Денісова заявила, що новий обмін бранцями на стадії узгодження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За її словами, обмін між Україною та Росією відбувається паралельно у Мінську та "нормандському форматі". Цей процес "потребує тиші" та ще часу.

"113 громадян України зараз перебувають в Росії та окупованому Криму, 89 з них – це кримські татари… Безумовно, я там, де можу, підіймаю питання їхнього звільнення. Україна багато працює в цьому напрямку, і вже є практична домовленість про звільнення всіх, але ще треба трохи почекати. Такий процес потребує тиші", - пояснила омбудсвумен.

Денісова розповіла, що сподівається на успіх у відповідній роботі, яку новий президент України Володимир Зеленський розпочав у травні. Вона вважає, усі українці повернуться додому.

Яке повідомляв ONLINE.UA, звільнений з кремлівського полону український митець Олег Сенцов зробив гучну заяву. Він вважає, що готовий потиснути руку навіть президенту РФ Володимиру Путіну за умови, якщо цей крок допоможе звільнити інших українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?