Оновлений Кабмін вигадав, чим "замінити" неотриманий транш МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Оновлений Кабмін вигадав, чим "замінити" неотриманий транш МВФ

Оновлений Кабмін вигадав, чим "замінити" неотриманий транш МВФ
Джерело:  online.ua

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства порівняли надходження від приватизації з очікуваним траншем від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами першого заступника міністра Павла Кухта, вартість підприємств, які потрапляють під приватизацію, сягає понад 5 мільярдів гривень.

Протягом останніх пів року Фонд державного майна отримав для передачі у приватні руки 961 підприємство. Цей показник вдесятеро більший за рівень останнього десятиріччя.

"Їхня балансова вартість становить приблизно 3 мільярди гривень, з потенціалом продажу 5 мільярдів. Це приблизно стільки ж, як обсяг траншу МВФ", - пояснив Кухта.

Заступник голови Мінекономіки додав, приватизація принесе Україні не тільки додаткові бюджетні кошти. Очікується, що це спровокує потік інвестицій.

Нагадаємо, масштабна приватизація підприємств у різних галузях — це один з елементів програми президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Мінекономіки навіть припустило, що приватизувати в Україні можна виші навчальні заклади та лікарні. Це, на думку ексміністра Тимофія Милованова, повинно було б стати новим етапом залучення інвестицій в українську економіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?