ООН б'є на сполох через нову масштабну проблему на Донбасі - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

ООН б'є на сполох через нову масштабну проблему на Донбасі - у чому річ

ООН б'є на сполох через нову масштабну проблему на Донбасі - у чому річ
Джерело:  online.ua

Організація об'єднаних нація занепокоєна новою проблемою, яку вдалося виявити на окупованому Донбасі. Так, у новому звіті Світової продовольчої програми ООН за підсумками 2019 року зазначається, що 500 тисяч людей в окремих районах Донецької та Луганської областей мають гострі проблеми з нестачею харчових продуктів. Експерти Організації зізнаються,  що наразі не мають достатньо даних, щоб назвати точну кількість людей, які перебувають на межі нестачі продуктів в ОРДЛО, однак така проблема дійсно існує і з нею зіткнулися багато мешканців "ЛДНР", повідомляє ONLINE.UA.

Представники ООН наголошують, що гуманітарні потреби в окремих районах Донецької та Луганської областей залишатимуться серйозними і у поточному році через шестирічну війну.

Також у звіті Світової продовольчої програми зазначається, що у 2019 році найбільше людей мали кризові проблеми з продовольством у Ємені (15,9 млн людей), Демократичній Республіці Конго (15,6 млн), Афганістані (11,3 млн), Венесуелі (9,3 млн) та в Ефіопії (8 млн).

Як відомо, збройний конфлікт на Донбасі триває з 2014 року. Офіційний Київ та міжнародна спільнота звинувачують РФ у збройній підтримці бойовиків. Москва продовжує відкидати ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські "добровольці". Згідно з останніми даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули понад 13 тисяч людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 20 квітня ситуація на Донбасі була доволі напруженою, оскільки бойовики 13 разів обстріляли позиції українських воїнів. Проросійські сили влаштували пекельні бої- бійці ЗСУ знову зазнали втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?