ООН фактично визнала військові злочини Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН фактично визнала військові злочини Росії

ООН фактично визнала військові злочини Росії
Джерело:  ТАРС

Автори спеціальної доповіді незалежної комісії ООН з розслідування порушень прав людини в Сирії відзначили, що до військових злочинів у ході конфлікту в Алеппо причетні всі сторони.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: Загибель військових Путіна в Сирії: розкрилася гучна деталь
Таким чином, фактично винною в гуманітарній катастрофі, яка склалася в Алеппо, визнали і Росію, яка брала активну участь в операціях із захоплення міста сирійськими військами.
"Бойові дії за контроль над Алеппо супроводжувалися безпрецедентним насильством, всі сторони чинили воєнні злочини, що призвели до цивільних жертв. Жителі Східного Алеппо опинилися оточені, відрізані від продовольства і медикаментів", - йдеться в доповіді.
"Протягом 2016 року сирійські ВПС здійснювали авіаудари з використанням бомб із хлором в Східному Алеппо... Хоча ознаки отруєння хлором можуть бути подібними з ознаками отруєння речовинами наривного дії, як, наприклад, гірчичний газ, було встановлено, що саме хлор є найбільш імовірною отруйною речовиною в декількох випадках", - відзначили в ООН.
Відзначимо, сирійський Алеппо був зруйнований в тому числі ударами російської авіації, після яких на адресу Москви звучали звинувачення у військових злочинах.
В іноземних ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що російська присутність в Сирії не обмежувалася лише авіаційними ударами - зокрема у війні брав участь елітний спецназ, який в 2014 році перебував у Криму для забезпечення його анексії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?