ООН готова до відправки гумдопомоги голодуючим в Мадаї
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН готова до відправки гумдопомоги голодуючим в Мадаї

ООН готова до відправки гумдопомоги голодуючим в Мадаї
Джерело:  BBC

ООН готує до відправки конвой з гуманітарною допомогою в сірійське місто Мадая, під облогою уряду, де, за повідомленнями, люди помирають від голоду, передає BBC News.
Аварійні запаси продовольства повинні були бути відправлені в підконтрольне повстанцям місто в неділю, 10 січня, але операція була відкладена.
Близько 40 тисяч чоловік в Мадаї, на кордоні з Ліваном, їдять траву і домашніх тварин, щоб вижити.
Аналогічна допомога очікується ще у двох північних містах обложених повстанців.
Брайс де ла Вінь з медичної благодійної організації Лікарі без кордонів (MSF) описав ситуацію в ЗМІ як "досить страхітливу". Де ла Вінь, чия організація була в контакті з лікарями в Мадаї, сказав ВВС, що більше 250 чоловік там страждають від "гострого недоїдання" і додав, що "10 з них потребують негайної медичної евакуації", або вони помруть.
Всесвітня продовольча програма (ВПП) раніше сподівалася доставити першу партію продуктів харчування та медикаментів в Мадаю. Неясно, що викликало затримку, але журналіст BBC в Бейруті Джим М'юїр каже, що переговори про доступ через фронти облоги завжди були непростою справою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?