ООН має докази використання Росією заборонених касетних боєприпасів
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН має докази використання Росією заборонених касетних боєприпасів

ООН має докази використання Росією заборонених касетних боєприпасів
Джерело:  online.ua

В ООН мають докази використання російськими військовими на території України касетних боєприпасів.

Джерело: заява прессекретарки Верховного комісара ООН з прав людини Ліз Троссел

ООН засудила використання касетних бомб в Україні

В ООН заявили, що серйозно стурбовані зростанням кількості загиблих в Україні, і закликали до негайного припинення нападів.

Наразі ми зафіксували 549 смертей цивільного населення та 957 поранених від початку збройного нападу 24 лютого, хоча фактична цифра може бути набагато вищою, - зазначили в ООН.

Постраждали школи, лікарні та дитячі садки – з надзвичайно руйнівними наслідками.

3 березня 47 мирних жителів загинули внаслідок ударів російської авіації по двох школах та кількох житлових будинках у Чернігові.

9 березня в Маріупольській лікарні №3 в результаті авіаудару Росії було поранено щонайменше 17 мирних жителів.

Ми також отримали достовірні повідомлення про декілька випадків застосування російськими силами касетних боєприпасів, у тому числі в населених пунктах, - повідомили в ООН.

24 лютого в Центральній міській лікарні у Вугледарі в підконтрольному уряду Донецьку вибухнув касетний боєприпас, у результаті чого загинули четверо мирних жителів, ще 10 отримали поранення, а також були пошкоджені машини швидкої допомоги, цивільні автомобілі та сама лікарня.

У кількох районах Харкова були й інші обстріли касетними боєприпасами, в результаті яких загинуло дев'ять мирних жителів та 37 поранено.

Застосування касетних боєприпасів у населених пунктах несумісне з принципами міжнародного гуманітарного права, що регулюють ведення бойових дій, - нагадали в організації.

 Читайте також:

Росія може посилити терористичні методи ведення війни — Генштаб

Як користуватися мобільним зв'язком на окупованих територіях — покрокова інструкція

Байден заборонив імпорт алкоголю, діамантів та морепродуктів з РФ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?