ООН попередила про здорожчання продуктів у всьому світі через війну в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

ООН попередила про здорожчання продуктів у всьому світі через війну в Україні

ООН попередила про здорожчання продуктів у всьому світі через війну в Україні
Джерело:  online.ua

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) повідомляє, що індекс цін на продовольство з лютого по березень зріс на рекордні 12,6%, частково через потрясіння від війни в Україні.

Джерело: Голос Америки

Останнім часом ціни на базові продукти харчування, такі як пшениця та рослинні олії, різко зростають, що створює надзвичайні витрати для світових споживачів, особливо для найбідніших, — зазначив генеральний директор ФАО Цюй Дунью, в раді організації.

Директор ФАО повідомив, що вразливі споживачі та країни стикаються зі зниженням купівельної спроможності через зростання цін на продукти харчування та зростання цін на паливо.

Ціни на зернові, рослинні олії та м’ясо досягли історичних максимумів, також значно зросли й ціни на цукор та молочні продукти, - заявляє директор відділу торгівлі та ринків ФАО Бубекер Бен Белхассен.

Індекс постійно зростав протягом 2021 року, частково через вплив пандемії COVID.

На Україну та Росію припадає близько третини світового експорту пшениці, 20% кукурудзи та близько 80% експорту соняшникової олії.

В ФАО кажуть, що 50 країн світу розраховують щонайменше на 30% пшениці від Києва та Москви.

А такі країни як Єгипет і Ліван, імпортують понад 70% пшениці від двох ворогуючих держав. Вплив цього конфлікту відчують майже в усьому світі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?