ООН прийняла найважливішу резолюцію по Криму: Росію назвали поганими словами
Категорія
Політика
Дата публікації

ООН прийняла найважливішу резолюцію по Криму: Росію назвали поганими словами

ООН прийняла найважливішу резолюцію по Криму: Росію назвали поганими словами
Джерело:  online.ua

19 грудня відбулося засідання Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, в ході якого була прийнята резолюція про права людини на території анексованого Криму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Інформаційних військ України.


Читайте також: Резолюція ООН по Криму: в Україні вказали на важливу для кримчан деталь


Метою резолюції є забезпечення доступу міжнародних правозахисних механізмів до тимчасово окупованому Криму для моніторингу прав людини. "За" резолюцію віддали свій голос 70 країн-членів ООН, утрималося - 77, "проти" - 26.


Крім іншого, в ході засідання було підкреслено, що Росія є державою-окупантом, а Крим - тимчасово окупованою територією. У той же час, Генасамблеєю ООН не визнається анексія і засуджуються репресії кримських татар.



У мережі також з'явилися фото результатів голосування Генеральної асамблеї ООН і тих представників держав-членів, хто голосував.




Як повідомляв ONLINE.UA,  15 листопада Генасамблея ООН схвалила проект резолюції, в якому вперше назвала Росію країною-окупантом, а Автономну Республіку Крим та місто Севастополь тимчасово окупованою територією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?