ООН прогнозує збіднення більшості українців у разі тривалої війни
Категорія
Економіка
Дата публікації

ООН прогнозує збіднення більшості українців у разі тривалої війни

ООН прогнозує збіднення більшості українців у разі тривалої війни
Джерело:  online.ua

За оцінками представників Програми Розвитку ООН, у разі тривалої війни з російською окупаційною армією 90% українців  зіткнуться із бідністю і стануть крайньо економічно вразливими.

Джерело:  Reuters

Тривала війна з окупантами загрожує бідністю більшості українців 

Фахівці програми наголошують, що війна проти росийських окупантів може знищити економічні досягнення України у продовж останніх 20 років.

За словами адміністратора програми Ахіма Штайнера, його агентство працює з представниками українського уряду за для уникнення найгіршого економічного сценарію.

Дія програми спрямована на здійснення фінансової допомоги сім'ям задля придбання продуктів харчування та сплати за комунальні послуги.

Якщо конфлікт буде затяжним, якщо він буде продовжуватися, ми побачимо дуже значне зростання рівня бідності. Очевидно, що крайнім кінцем сценарію є крах економіки в цілому. І це може в кінцевому підсумку призвести до того, що до 90% людей або опиняться за межею бідності, або піддадуться високому ризику цього, - наголосив Штайнер.

Керівник програми ООН зазначив, що межа бідності зазвичай визначається як купівельна спроможність від 5,50 до 13 доларів на людину в день.

За його словами, до того, як Росія почала своє вторгнення 24 лютого, приблизно 2% українців жили нижче позначки в 5,50 долара.

За нашими оцінками, до 18 років розвитку України можуть бути просто зведені нанівець протягом 12-18 місяців, - наголосив Штайнер.

Фото -  facebook.com/MNS.GOV.UA

За оцінками очільника українського уряду Дениса Шмигаля, втрати країни у наслідок військового вторгнення РФ вже складають понад 565 млрд доларів.

В нашому Уряді вже створена та працює група, яка займається оцінкою втрат для економіки внаслідок російської агресії. Попередні розрахунки говорять, що наразі прямі одноразові втрати для України складають 565 млрд доларів США. Власне це ті кошти, які будуть потрібні, щоб відновлювати нашу державу – і за рахунок коштів репарації РФ, і за рахунок коштів наших партнерів – для того, щоб Україна відновилася, - зазначив Шмигаль.

За словами економічного радника президента Володимира Зеленського Олега Устенко, 300 млрд доларів Центробанку РФ вже зарезервовані для України.

Є 300 млрд доларів, які вже зарезервовані для нас, — це кошти від Центрального банку Росії, які перебувають на рахунках за межами Росії і які будуть надходити до нас. Це кошти, які додатково надходитимуть у фонд, які будуть надходити від заарештованого майна російської так званої еліти.., яке далі буде продаватися на ринку, - зазначив Устенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?