ООН включила Україну в список країн, які голодують, - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

ООН включила Україну в список країн, які голодують, - Рабінович

ООН включила Україну в список країн, які голодують, - Рабінович

За версією Організації Об'єднаних Націй (ООН), Україна увійшла до списку країн, які голодують. Про це заявив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі телеканалу «112 Україна», передає ONLINE.UA з посиланням на КП Україна.

«Якими ж треба бути людьми, щоб народові сказати сьогодні, що занадто сильно у вас зарплата зростає, і тому підвищувати її ми не будемо. Я хочу «порадувати» наших керівників. Вчора ООН оприлюднила список з 15 країн світу, які, на думку їхніх експертів, голодують. Серед них -Афганістан, Бурунді, Сомалі, Україна і Ємен. Вдумайтеся в це. Влада знахабніла до такої міри, що сьогодні людям нічого жерти, а вони беруть і кажуть, що у них все шикарно, навіщо їм піднімати зарплату. У людей не вистачає на елементарне, а вони кажуть, що у вас все в порядку, ще трошки потерпіть», - розповів парламентарій.

«Вони просто не розуміють якихось елементарних економічних речей. Я весь час пояснюю, що не може такого бути, щоб в такій державі, з такою інфраструктурою, з таким чорноземом, з такими людьми громадяни отримували менше тисячі доларів. А вони кажуть - це популізм. Я пояснюю інше - а то, що всі наші сусіди живуть нормально - це теж популізм?»- обурився політик.

«Словенія - країна, яка не відрізняється якимись запасами, але середня зарплата у них 815 дол. Ірландія - країна, яка послала МВФ і нормально живе тепер, середня зарплата - 1 563 дол. Ось поясніть мені, будь ласка, чому всі нормальні країни в світі отримують мінімум 800-1000 дол, а у нас такі суми називають популізмом? Нещодавно в Ізраїлі, в країні, яка 70 років воює, ввели новий закон і зробили мінімальну погодинну зарплату - в перерахунку на наші гроші 212 грн на годину. А українська влада розповідають, що у них немає можливості підвищити «мінімалку» до 4000 гривень на місяць», - підсумував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?