ООН закликає Пхеньян припинити провокації
Категорія
Політика
Дата публікації

ООН закликає Пхеньян припинити провокації

ООН закликає Пхеньян припинити провокації

Глава ООН Пан Гі Мун обурений запуском Північною Кореєю балістичної ракети-носія з супутником і закликав Пхеньян припинити провокаційні дії і виконувати свої міжнародні зобов'язання, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу ООН.
"Генеральний секретар знову закликає КНДР припинити провокаційні дії і виконувати свої міжнародні зобов'язання", - йдеться в заяві.
У заяві також висловлено глибоке засудження дій Пхеньяна, який 6 лютого, незважаючи на одностайні протести міжнародного співтовариства, здійснив запуск ракети дальньої дії з метою виведення на орбіту штучного супутника.
Генеральний секретар наголошує, що цей крок є порушенням відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН.
Як зазначається, Пан Гі Мун підтверджує готовність співпрацювати з усіма сторонами з метою послабити напруженість і добитися підконтрольного ядерного роззброєння Корейського півострова.
Нагадаємо, Рада безпеки ООН збереться на екстрене засідання сьогодні, 7 лютого об 11:00 (18:00 за київським часом).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?