ООН зробила резонансну заяву про Росію і Сирію
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН зробила резонансну заяву про Росію і Сирію

ООН зробила резонансну заяву про Росію і Сирію
Джерело:  Reuters

В ООН підтвердили, що гуманітарний конвой, знищений біля сирійського міста Алеппо в вересні, потрапив саме під бомбардування з повітря, в той час, як в США заявили, що в момент інциденту над колоною були помічені два російських літаки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Експерти ООН заявили, що аналіз супутникових знімків нападу на гуманітарний конвой в Сирії минулого місяця показав, що це був повітряний удар. В результаті обстрілу гумконвоя близько 20 осіб були вбиті, авіаудар також знищив 18 з 31 вантажного автомобілю, склад і лікарню.
Раніше в США вже заявили, що над колоною в момент інциденту були помічені два російських літаки. У Росії ці повідомлення відкидають, стверджуючи, що конвой "загорівся сам".
"У нас є зображення, на якому ушкодження чітко видно. Наш аналіз свідчить про те, що це був удар з повітря", - сказав експерт інституту досліджень ООН UNOSAT Ларс Бромлі.
"На користь цієї версії говорить також форма і розмір воронки від бомби. Тут характерний великий кратер, який майже напевно утворився від авіабомби, він відрізняється від слідів артилерійського або мінометного удару", - додав експерт.
Як повідомляв ONLINE.UA, постійний представник США в ООН Саманта Пауер назвала дії Росії в Сирії "варварством".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?