ООН звернулася до України з важливою рекомендацією
Категорія
Політика
Дата публікації

ООН звернулася до України з важливою рекомендацією

ООН звернулася до України з важливою рекомендацією
Джерело:  online.ua

Організація об'єднаних націй оголосила рекомендації на адресу Києва, що стосуються закону про українську мову. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ голови Моніторингової місії з прав людини в Україні Матильди Богнер.

За її словами, рекомендації зводяться до розробки спеціального законопроєкт щодо національних меншин.

"Ми закликаємо Кабінет міністрів України розробити у пріоритетному порядку із забезпеченням відкритості та на основі консультацій закон про права національних меншин і корінних народів", - підкреслила Богнер.

Представниця ООН додала, що цей акт запровадить баланс в українське законодавство, надавши захист правам і свободам.

Нагадаємо, 16 червня на території України став чинним закон "Про функціонування української мови як державної". Київ отримав звинувачення від Москви щодо нібито пригнічення російськомовних громадян, проте документ не має нічого подібного на увазі.

Як повідомляв ONLINE.UA, комісар ОБСЄ Ламберто Заньєр, що займається справами національних меншин, розкритикував згаданий законодавчий акт. Він вважає його дискримінаційним та поділився відповідною думкою в інтерв'ю російським ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?