ОП планує виплати компенсацій за можливі наслідки вакцинації від COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

ОП планує виплати компенсацій за можливі наслідки вакцинації від COVID-19

ОП планує виплати компенсацій за можливі наслідки вакцинації від COVID-19
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський планує в найближчому майбутньому підписати закон про компенсацію можливих наслідків, спричинених вакцинацією від COVID-19. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  сайт  Офісу президента.

"Володимир Зеленський повідомив, що має намір якнайшвидше підписати ухвалений парламентом 19 березня закон, згідно з яким держава бере на себе відповідальність за наслідки щеплення проти коронавірусу. Після цього постановою Кабінету Міністрів буде створено спеціальний компенсаційний фонд", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що під час наради у Володимира Зеленського очільник Кабміну Денис Шмигаль доручив главі МОЗ Максиму Степанову внести зміни до плану вакцинації, які дадуть змогу швидше вакцинувати громадян, котрі записалися на щеплення через портал "Дія". Очільник ЗСУ Руслан Хомчак відзвітував, що "в українській армії вже вакциновані понад 13 тисяч осіб".

"Також в уряді працюють над тим, щоб якнайшвидше отримати обіцяні вакцини від COVID-19. Наразі домовленості є не лише у рамках програми COVAX, а й щодо вакцин Covishield, Sinovac і Pfizer", - повідомляють в ОП.

Як стверджує Денис Шмигаль, зазраз в країні понад 263 тисячі активних випадків коронавірусу. При цьому з 63 тисяч ліжок із підведеним киснем заповнені 39 тисяч. Ліжок інтенсивної терапії зайнято 2652 з 4909.

Під час наради наголосили, що "наразі найбільша динаміка зростання кількості хворих COVID-19 фіксується в Києві, Вінницькій та Івано-Франківській областях". За словами глави Кабміну, за дорученням президента він провів нараду з міністрами стосовно розробки механізмів спільної з органами місцевого самоврядування підтримки бізнесу та людей у "червоних" зонах.

Нагадаємо, нещодавно український парлмент звільнив виробників вакцин, які застосовуються для профілактики COVID-19, від відповідальності за негативні наслідки від вакцинації. Ухвалення законопроекту було потрібне для отримання безкоштовної вакцини в рамках механізму COVAX.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз екстрено відправляє інспекцію в РФ через Спутник V.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?