ОП прокоментував можливість закрити й інші українські телеканали
Категорія
Україна
Дата публікації

ОП прокоментував можливість закрити й інші українські телеканали

ОП прокоментував можливість закрити й інші українські телеканали
Джерело:  online.ua

Після гучного скандалу навколо блокування телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne, яких пов'язують з кумом Путіна Віктором Медведчуком, команда українського лідера Володимира Зеленського прокоментувала можливість заблокувати ще декілька каналів. В Офісі Президента офіційно заявили, що наразі не бачать підстав закривати інші мовники, попри те, що ідеологія деяких медіа і здається ОПУ "дивною". З такою заявою виступив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "РБК-Україна".

"Я поки абсолютно не бачу зв'язку між закритими каналами Медведчука і тими ж каналами "Прямий", 5-й, "Наш" і так далі. Так, ідеологічно ці канали виглядають дуже дивно", – заявив представник команди Володимира Зеленського.

За словами Михайла Подоляка, на певних телеканалах мовлення уже відійшло від інформаційного і перейшло у політичну площину.

"Це ідеологічно виглядає дивно, політично виглядає марно, з точки зору впливу на те, куди держава повинна рухатися і розвиватися, взагалі ніякого впливу не надає, – але це не історія каналів Медведчука, в будь-якому випадку", – зазначив представник ОП.

Михайло Подоляк нагадав проте, що коли санкції запроваджували проти ZIK, NewsOne та "112 Україна", то у тому випадку йшлося конкретно про фінансування з боку країни-агресора. Він також розповів, що наразі СБУ проводить перевірку "1+1", хоча очевидних претензій до телеканалу немає, проте Служба безпеки хоче з'ясувати, хто є бенефіціарієм та впливає на роботу каналу.

Варто нагадати, що нещодавно президент Володимир Зеленський провів невідкладну зустріч з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу в Україні, щоб особисто пояснити їм рішення щодо санкцій проти трьох телеканалів, які пов’язують з кумом Путіна Віктором Медведчуком.

"Це рішення не є емоційним, воно визрівало й готувалося вже тривалий час на основі інформації багатьох українських державних органів. Це в жодному разі не наступ на свободу слова, це обґрунтоване рішення для захисту національної безпеки", – пояснив тоді український лідер.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Арсен Аваков розкрив справжню причину блокування каналів Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?