ОП відреагував на блокування Німеччиною передачі зброї Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

ОП відреагував на блокування Німеччиною передачі зброї Україні

ОП відреагував на блокування Німеччиною передачі зброї Україні
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу міжнародної спільноти на те, що будь-яка країна, яка захищається від агресії, повинна мати право на придбання оборонних інструментів. Саме тому для нього залишається дивною поведінка Німеччини, яка блокувала передачу зброї Києву.

Джерело:  Офіс президента України

Зеленський прокоментував блокування передачі зброї Україні ФРН

На переконання українського президента, концентрація військ РФ біля українського кордону є просто методом шантажу міжнародної спільноти з боку Кремля.

Але якщо кількість російських військ зростатиме, то шантаж стане ще більш жорстким, що можна буде назвати підготовкою до розширення агресії проти нашої держави та, можливо, регіону в цілому, - наголосив глава держави.

Окрім того, президент нарешті особисто прокоментував дані проте, що команда Ангели Меркель блокувала постачання зброї Україні через НАТО.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

"Невже ми на восьмому році війни не маємо на них права? Очевидно, що маємо. Будь-яка демократична держава, яка захищається від агресії, повинна мати право на придбання подібних оборонних інструментів. Але у деяких столицях усе ще перемагає страх, - наголосив Володимир Зеленський.

Що відомо про блокування Німеччиною поставок зброї для України

Нагадаємо, нещодавно німецькі журналісти дізналися, що колишня лідерка ФРН Ангела Меркель особисто блокувала поставку Україні озброєння в рамках НАТО - тепер український посол просить новий уряд Німеччини зняти блокаду.

Як стверджують представники ЗМІ, німецьким вето було заблоковано таке озброєння: 90 великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M82 зі США та 20 комплексів протидії дронам EDM4S-UA з Литви.

Україна вже оплатила обидві системи озброєння на початку 2021 року через Агентство НАТО з підтримки та постачання (NSPA) та чекала на доставку. Але у травні представники Німеччини та Нідерландів у раді NSPA виступили проти продажу та заблокували його, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?