ОП висунув вимогу РФ для продовження переговорів щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

ОП висунув вимогу РФ для продовження переговорів щодо Донбасу

ОП висунув вимогу РФ для продовження переговорів щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Член комнади українського лідера Володимира Зеленського та очільник Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі з послами країн "Великої двадцятки" (G20) публічно попередив Кремль, що дотримання режиму припинення вогню залишається однією з найважливіших умов та вимог для просування переговорів у Нормандському і Мінському форматах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  прес-службу  ОП.

"Для цього обговорюватимуться додаткові заходи для посилення контролю за режимом припинення вогню, зокрема в безпековій робочій групі Тристоронньої контактної групи", - наголосив глава Офісу президента.

Єрмак розказав присутнім про поточну ситуацію на Сході України. Він звернув увагу на те, що впродовж декількох місяців після введення режиму припинення вогню вдалося зберегти життя багатьох українських військових, однак нещодавно "режим тиші" все частіше порушується з боку путінських бойовиків.

"Також він подякував Франції і Німеччині за їх пропозиції і зусилля в питанні досягнення миру на Донбасі. Єрмак повідомив, що найближчим часом відбудеться відеоконференція радників лідерів держав - учасників нормандського формату, на якій обговорюватиметься врегулювання конфлікту (на Донбасі - ред.)", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, політик розповів послам про проведення в Україні напередодні 30-річчя Незалежності установчого саміту Кримської платформи, яку ініціював глава держави Володимир Зеленський. Андрій Єрмак зазначив, що команда президента розраховує побачити на цьому заході чимало міжнародних партнерів нашої країни.

За словами заступника глави ОП Ігоря Жовкви, Кримська платформа, до участі в якій запрошені лідери країн G20, є, в першу чергу, інструментом для повернення питань з Криму до міжнародного порядку денного.

"Президент Володимир Зеленський хоче говорити про конкретні інструменти з деокупації Криму, захисту прав людей, які живуть на півострові. Україна хоче представити робочий інструмент, і ми дуже активно працюємо над розробкою цього інструменту цілодобово", - наголосив політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у Байдена кинули виклик Путіну й дали обіцянку Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?