Опальний ватажок ДНР розповів, з ким Росія воюватиме після України
Категорія
Україна
Дата публікації

Опальний ватажок ДНР розповів, з ким Росія воюватиме після України

Опальний ватажок ДНР розповів, з ким Росія воюватиме після України
Джерело:  aleksandr-skif.livejournal.com

Наступною після України мішенню для агресії Росії стане Білорусь.
Таку думку висловив опальний ватажок ДНР, колишній голова «ради безпеки» бойовиків Олександр Ходаковський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його ЖЖ.
«Коли до влади прийшов Путін, людина гб-шного гарту, він мав навести спочатку порядок у власній країні і припинити розвиток тенденцій руйнівного порядку, коли спритні сволочі збирали шматки моєї колишньої, але сподіваюся, що і майбутньої Батьківщини в свої руки», - сказав він, пригадуючи заяви президента РФ Путіна про «глобальну трагедію», якою для нього став розвал СРСР.
На думку Ходаковського, «Росія, всупереч уготованій їй лібералами і банальними злодіями долі, підійшла до реалізації другого шансу - відродження колишньої єдності русского міра».
«Ситуація в Україні - вважайте, що пробна куля. Повірте - наступною стане Білорусь. Авторитарний режим там існує, поки існує Лукашенко. Уже були спроби Заходу пограти на білоруському просторі в «їх» демократію, але батька їх тоді задавив, однак тільки його не стане - всі ми не вічні - полізуть з такою силою, що майдан здасться дитячою забавкою, тим більше що карта з націоналізмом відпрацьована чітко», - заявив бойовик.
Також він запропонував уявити кількість націоналістів у Білорусі.
«А ви знаєте, скільки в Білорусі націоналістів? Поцікавтеся, вам сподобається. Це просто інформаційна цензура не дає просочуватися «зайвому», а так там все в порядку, є кого, при нагоді, погнати на барикади. Так ось, програємо боротьбу в Україні - не буде механізмів впоратися і з гіпотетичною ситуацією в Білорусі, тим більше що Захід вже добре відрепетирував роботу важелів тиску», - сказав бойовик.
Наступним кроком такого сценарію, на думку Ходаковського, буде спроба Калінінградській області попроситися «спочатку в автономію, а потім ще куди-небудь - сценарій України стосовно Росії».
«Зверніть увагу на одну зі сторін останнього акту творення української олігархічної «опозиції» - проекту закону про МТО Донбас (пропозиція звести окуповані райони Донбасу, озвучена депутатами «Опозиційного блоку» в Раді - Ред.). Я не беру зараз до уваги його слабкі перспективи бути розглянутим і ухваленим, але раптом - чого на світі не буває. Уявімо собі, що прийняли, - і що тоді? А тоді його потрібно реалізувати, - а як це зробити на непідконтрольній території? Тільки якщо існує домовленість, що ті, хто контролюють Донбас, готові примусити Донбас до цього сценарію», - запевнив він.
На закінчення Ходаковський зазначив, що бойовики на Донбасі розраховують, що «Росія, в яку ми вірили і якій довірилися, не вчинить з нами, як з презервативом».
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше німецькі журналісти розповіли про пряме управління Кремля подіями на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?