Опоблок втрачає позиції в регіонах, підтримка «За життя» зростає, - експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Опоблок втрачає позиції в регіонах, підтримка «За життя» зростає, - експерт

Опоблок втрачає позиції в регіонах, підтримка «За життя» зростає, - експерт

Заяву про те, що розвал в Опоблоці пов'язаний з системним голосуванням партії на догоду владі, зробив політичний експерт Микола Спірідонов, коментуючи в своєму Facebook голосування партії за судову реформу разом з провладними фракціями, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КП в Україні.

«Опоблок» розвалився, проторгувалася з владою. Заява Добкіна (народного депутата Михайла Добкіна, - ред.) про вихід з партії стала символічною траурної промовою на поминках «Опозиційного блоку». Внутрішній конфлікт, який давно назрівав у надрах партії, виплеснувся назовні. Причини цього розвалу криються не стільки в особистісних протиріччях і інтригах. Справа в тому, що «Опоблок», заявляючи про свою опозиційність, постійно голосував з владою, часто підтримуючи відверто диктаторські і антинародні закони. Багато лідерів партії, такі як Добкін, угледіли в цьому загрозу для свого особистого політичного іміджу», - написав експерт.

На його думку, той факт, що Опоблок проголосував за судову реформу, став останньою краплею для багатьох членів партії.

«Голосування за судову реформу, яку вже назвали диктаторським законом, в черговий раз продемонструвало, що «Опоблок» працює з владою. Це голосування стало останньою краплею для багатьох партійців. Втративши контроль, номінальний керівник партії Юрій Бойко спробував звинуватити в партійному розброді Михайла Добкіна, звинувачуючи його то в недостатній партійній дисципліні, то в тому, що той не доробив щось в оформленні партії в Харкові», - заявив політолог.

Він також зазначив, що молода партія «За Життя» Вадима Рабіновича вже найближчим часом може заручитися підтримкою опозиційно налаштованого Південного Сходу і частини Центру.

«Останнім часом «Оппоблок» стрімко втрачає підтримку в регіонах. Причому, не тільки у виборців, а й у місцевих депутатів. Так, в Дніпрі та Одесі фракції ОБ просто розкололися, колишні «опоблоківці» біжать в «За життя» Вадима Рабіновича. І це не поодинокі випадки: як стало відомо від джерел в керівництві «Опоблоку», при таких переходах ведуться переговори ще в 6 обласних структурах ОБ. Можна припустити, що вже найближчим часом ситуація на «партійному ринку» Південного Сходу України різко зміниться. Виборці «Опоблоку» все пильніше дивляться в бік «За життя» - і цілком ймовірно, що партія Рабіновича і Мураєва стане саме тією політсилою, яка зможе заручитися підтримкою опозиційно налаштованого Південний Схід і частини Центру», - вважає політолог.

При цьому, він навів дані останнього соцопитування, згідно з яким «За Життя» вже значно випереджає «Опоблок» в електоральних перевагах українців і все щільніше наближається до лідерів рейтингу. «Тут варто відзначити, що вже зараз, згідно з останнім соцопитуванням (дані були опубліковані позавчора), партія Рабіновича впевнено посідає третє місце в рейтингу політичних сил серед українських виборців. У такій ситуації на політичній арені «За життя» може істотно підняти свій рейтинг, ставши реальним конкурентом за лідерство в партійних перевагах для знаходяться на першому і другому місці «Батьківщини» і БПП, яким черпати електорат вже просто немає звідки», - резюмував експерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?