Опозиція нарешті вигадала, як можна змістити Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Опозиція нарешті вигадала, як можна змістити Лукашенка

Опозиція нарешті вигадала, як можна змістити Лукашенка
Джерело:  online.ua

16 жовтня головна суперниця нелегітимного президента Олександра Лукашенка та очільниця опозиції Білорусі Світлана Тихановська екстрено закликала всіх громадян країни завдати головний удар по режиму диктатора та проголосувати проти поправок до Конституції, які ініціює команда скандального політика Олександр Лукашенко. Політикиня звернула увагу міжнародної спільноти та білорусів на те, що офіційний Мінськ робить все можливе, аби розколоти протест і вирішив, що поправки до Конституції можуть бути однією з маніпуляцій. За її словами, головний закон держави хочуть перетворити в інструмент пропаганди - щоб показати видимість переговорів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Телеграм-канал Світлани Тихановської.

"Але, якщо на вулицях все ще стріляють, а люди все ще в тюрмі — це не переговори", — наголосила лідерка опозиції.

Окрім того, Світлана Тихановська нагадала, що у нелегітимної влади немає законних підстав, щоб проводити реформу Конституції, оскільки така влада є лише в народу.

"Покажіть, що ви не погодитеся на будь-яку нав'язану вам версію Конституції", — закликала політикиня.

Також опозиціонерка звернула увагу білорусів на те, що на платформі "Голос" йде всенародне голосування проти поправок до Конституції, які поспішає здійснити режим. Що важливо розуміти, у голосуванні вже взяли участь більше 300 тисяч людей, і це найбільше громадське обговорення Конституції за всю історію Білорусі.

"Я закликаю кожного з вас проголосувати", — попросила головна суперниця білоруського диктатора.

Як уже згадувалося раніше нелегітимний президент Олександр Лукашенко має намір в найближчі 2 роки змінити Конституцію країни і затвердити її на референдумі. На його думку, в новій Конституції дуже важливо прописати "заборони" і "противаги", "баланс влади".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що між командами нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка та українського лідера Володимира Зеленського розгорівся новий резонансний скандал — усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?