Оприлюднено новий гучний компромат на Єфремова і його людей
Категорія
Політика
Дата публікації

Оприлюднено новий гучний компромат на Єфремова і його людей

Оприлюднено новий гучний компромат на Єфремова і його людей
Джерело:  online.ua

Командир відділення розвідки в 34 батальйоні Збройних Сил України, колишній луганський активіст Костянтин Ільченко розповів про діяльність по "віджиму" вугільного бізнесу на Донбасі людьми колишнього лідера фракції Партії регіонів, екс-депутата Олександра Єфремова, затриманого за підозрою в сепаратизмі і причетності до створення так званої ЛНР.
Про це Ільченко заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
Довгі роки Ільченко виступав проти діяльності Олександра Єфремова, в минулому багаторічного губернатора Луганської області, якого Ільченко називає одним з представників "луганської мафії".
Ільченко розповів ONLINE.UA історію про власну спробу попрацювати в бізнесі на Луганщині, коли в 1996 році він взяв в оренду шахту "Травнева" об'єднання "Свердловантрацит".
За його словами, "мафія Єфремова" буквально знищила основні державні шахти Луганська, а всі прибуткові шахти люди Єфремова намагалися "віджати".
«Мене одразу захотіли загнати в кут, тому що я політично був невигідний колишній партійній верхівці. Це я вже потім став розуміти, тоді про ці моменти не замислювався. Адже як виходило - всі шахти в Свердловську лежать, моя працює, і з кожним місяцем мій авторитет в місті підвищується», - розповідає Ільченко.
«Люди на зупинках громадського транспорту в розмовах хвалять шахту, хочуть влаштуватися до мене працювати. І ось ці факти не давали спокою місцевій верхівці, починаючи з людини Єфремова Євгена Горового, гендиректора "Свердловантрацита", - говорить Ільченко.
«Спочатку вони використовували саботаж і диверсії. Одного разу я приїхав на перший наряд, о 7:30, а в шахту ніхто і не збирається спускатися, всі у дворі з червоними прапорами, транспарантами "Геть мафію, капіталістів!" Я знав, хто був призвідником - це Горовий діяв через комуністів», - продовжує співрозмовник ONLINE.UA.
«Я став розмовляти з панянкою, яка це все організувала. Години півтори говорили, я все намагався зрозуміти: у чому ж справа? Місто лежить, всі бідні, голодні ходять, а у нас на "Травневій" йдуть зарплати, премії, є перспективи: укладається контракт із Туреччиною, представники американської фірми із Запоріжжя приїжджали, зацікавилися. І раптом самі шахтарі роботу зривають, мені це незрозуміло...", - згадує Ільченко.
«І знаєш, що ця активістка відповіла? "Ви зараз на який крутій машині їздите! А якщо ми і далі будемо так працювати, ви, напевно, на вертольоті станете літати?" Ось це наш менталітет - просто жах! Команда Горового знала, на що робити ставку - на заздрість, саму низинну рису людини», - вважає Ільченко.
«Ті, хто стояв під плакатами, ще недавно хліба білого не бачили, а тепер вони вже готові ненавидіти мене за мою машину! Коротше, одну робочу зміну зірвали. Скликали загальні збори, я пояснив ситуацію: ось є наша шахта, яка годує дев'ятсот сімей. Можна повернути її назад в об'єднання, туди, де шахти не працюють, зарплати не платяться. Не хочете працювати, давайте все переграємо назад. Ну, а ви спивайтеся, коліться, голодуйте, проблем немає!», - згадує колишній луганський бізнесмен.
«І запропонував голосувати! Скінчилося тим, що робочі вигнали зі зборів цих червоних застрільників, і ми домовилися працювати. Коли закінчився саботаж, почалися диверсії. Дуже багато було вкладено в водовідлив. Стали вилітати насоси, ремонт насоса обходився в три-чотири тисячі доларів. У насосах ми знаходили шарикопідшипники - їх просто кидали в лопаті. І стрічку конвеєрну знищували - підрізали її, вставляли лом і включали конвеєр - лом як ніж різав стрічку», - продовжує Ільченко.
«Я робив все для того, щоб шахта працювала. Але, на жаль, тоді вже змінилася і політика. Кучма (екс-президент України Леонід Кучма - Ред.) взяв курс на знищення вугільної галузі. Якраз Єфремов увійшов у владу, став заступником губернатора Луганської області, він займався питаннями вугілля. Стали казки про реструктуризацію розповідати, про те, що вугілля нерентабельне, і потрібно відкривати швейні фабрики, на яких працюватимуть шахтарі», - розповідає Ільченко.


Нагадаємо, 1 серпня

суд обрав Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО строком на 2 місяці. Сам Єфремов на суді відмовився визнати свою провину і заявив, що в матеріалах справи немає доказів його зазіхань на територіальну цілісність України

.


Раніше

в інтерв'ю ONLINE.UA колишній депутат-регіонал Володимир Ландик заявив, що Єфремов брав активну участь у здачі Луганська сепаратистам

.


Пізніше

Ландик додав, що генпрокурор Юрій Луценко після інтерв'ю ONLINE.UA і зустрічі з ним серйозно взявся за справу Єфремова

.


Більше читайте на ONLINE.UA:  При Ефремове и Королевской шахты на Луганщине просто резали на металл — пострадавший о схемах

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?