Оприлюднено подробиці майбутньої адміністративної реформи
Категорія
Україна
Дата публікації

Оприлюднено подробиці майбутньої адміністративної реформи

Оприлюднено подробиці майбутньої адміністративної реформи
Джерело:  LB.ua

Президент Володимира Зеленського та представники його політичної сили «Слуга народу» мають намір продовжити децентралізацію і провести адміністративну реформу. Вона передбачає збільшення районів і запровадження інституту префектів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

За словами глави штабу партії «Слуга народу» Олександра Корнієнка, замість керівників районних державних адміністрацій з’являться префекти, як у Франції та Японії.

«Реформа передбачає розширення повноважень влади на місцевому рівні і, відповідно, зменшення ролі таких елементів, як державні адміністрації та заміну їх на префектури, які будуть стежити за законністю рішень місцевих рад. При такій моделі потужний районний рівень не сильно потрібен, тому мова йде про укрупнення районів, якими буде займатися префект», – заявив Корнієнко.

Також в рамках нової реформи планується скоротити кількість районів. Їхнє число зменшиться до 100 замість 490. Відповідно, адміністративні межі кожного району значно збільшаться – у 3-4 рази.

Нагадаємо, що Корнієнко розповів про кандидатури майбутніх міністрів освіти та МОЗ. Як передбачається, ці відомства можуть очолити Сергій Бабак, та, відповідно, Михайло Радуцький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?